Retro City Rampage ook naar PS3, Vita en pc


Programmeur Brian Provinciano beloofde het al aan het einde van zijn vorige trailer: binnenkort mocht hij “groot nieuws” over Retro City Rampage onthullen. En vandaag, op het PlayStation.Blog was het zover: Retro City Rampage komt ook naar de PlayStation 3 en de Vita. Tegelijkertijd kondigde Brian op zijn eigen site ook nog een pc-versie aan, zodat Retro City Rampage nu officieel gepland staat voor vrijwel ieder denkbaar platform. Niet slecht, voor een spelletje dat ooit was bedoeld als exclusieve WiiWare-titel.

Dus voor alle pc- en PS3-bezitters die nu pas inschakelen: Retro City Rampage is een 8-bit parodie op Grand Theft Auto. In een uitgestrekte open wereld worden tientallen retrospellen (en oude TV-series, en muzikanten, en andere jaren ’80-fenomenen) op de hak genomen. Het hele spel is ook ontworpen om eruit te zien alsof het draait op een antiek Nintendo Entertainment System. Net als in Grand Theft Auto help je het verhaal vooruit door missies te spelen, maar die zijn volgens Provinciano veel gevarieerder dan je gewend bent van Rockstar. Retro City Rampage bevat onder andere ritme-spelletjes, schietgallerijen, onderwaterlevels, ondergrondse kerkers en zelfs complete platformlevels.

Ik snap dat veel Wii-bezitters (die al sinds 2010 meemaken hoe de releasedatum steeds verder wordt opgeschoven) de hoop inmiddels hebben opgegeven, maar de nieuwe releasedatum van “mei 2012″ schijnt dan toch echt ├ęcht (echt!) definitief te zijn. We zullen zien. De nieuwste trailer ziet er weer fantastisch uit en ik kan nog steeds niet wachten om dit te spelen.

[g.forum]

Lees ook:Kijken: eerste trailer Retro City Rampage
Lees ook:De maker van Retro City Rampage (WiiWare) spreekt
Lees ook:Retro City Rampage: Grand Theft Auto in 8-bit
Lees ook:Aan de politie ontsnappen met een Warp Pipe in Retro City Rampage
Lees ook:Eindeloos knallen in Retro City Rampage’s Arcade Mode

3 reacties op “Retro City Rampage ook naar PS3, Vita en pc

 1. Berend Jan

  en daar gaat mijn Wii versie en ik koop de PC versie wel… Die ken ik in iedergeval zeker weten meenemen naar mijn volgende PC. Waarbij de Wii versie waarschijnlijk niet meer wordt ondersteund na de release en /of kan worden meegenomen naar de volgende console…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Maar had je niet speciaal voor dit spel nog een paar Wii Points bewaard? Ik begrijp precies wat je bedoelt met dat gebrek aan ondersteuning, maar als je geen andere bestemming hebt voor die punten is het bijna zonde om de WiiWare-verise niet te kopen. Dan gooi je die 11 euro straks samen met je oude Wii in de prullenbak. :p

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   tja, ik heb nog 11 euro aan punten maar mijn Wii gaat bijna niet meer aan voor mij. Alleen voor Smurfen Dance en EA sport Active 2

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.