Indiegame Gateways lijkt op Portal, maar dan in 2D en nóg ingewikkelder


De meeste driedimensionale spellen worden simpeler als iemand ze naar 2D vertaalt, maar deze vrolijke Portal-kloon wordt op één of andere manier nóg ingewikkelder dan het origineel. Dat komt vooral omdat Gateways met een soort schijnwerper het uitzicht van de professor laat zien als hij door een portal kijkt. Zie bijvoorbeeld de screenshot, waarin hij tussen twee portals staat. Hij kijkt dus naar zijn eigen rug. Net als de professor voor hem. En de professor daarvoor. Het is het eindeloze tunnel-effect, maar dan in 2D.

Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is introduceert Gateways even later ook Portals van verschillende formaten. Als hij daar doorheen stapt wordt de professor kleiner of groter, wat ongetwijfeld van pas komt bij de puzzels in dat level.

Tot zover kon ik de trailer nog redelijk goed volgen, maar toen Gateways een paar tellen later ook tijdreis-Portals introduceerde raakte ik de draad een beetje kwijt. Tientallen professoren (grote en kleine, dankzij die Portals uit de vorige alinea) die door elkaar krioelen en allemaal hun eigen ding doen. Je zou er hoofdpijn van krijgen, maar het ziet er wel enorm intrigerend uit.


Kijken op YouTube

Volgens de officiële website komt Gateways naar pc en Xbox 360, maar ik vermoed dat de makers bedoelen dat ze hem zelf gaan publiceren op Xbox Live Indie Games. Alleen in Amerika dus. Wij in Europa zullen het moeten doen met de pc-versie.

[g.forum]

Lees ook:Professor Layton 4 bevat een RPG van 100 uur
Lees ook:Robots met portal guns in Portal 2 co-op trailer
Lees ook:Professor Layton en Phoenix Wright in hun gezamelijke spel voor de 3DS
Lees ook:Gametrailers bespreekt Professor Layton and the Diabolical Box
Lees ook:Bungie’s nieuwe Halo 3 trailer

2 reacties op “Indiegame Gateways lijkt op Portal, maar dan in 2D en nóg ingewikkelder

  1. Gulzt

    sick

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.