Kijk dit: de kwetsbare hoofdrolspeelsters van horrorspel Amy


Twee filmpjes van het Franse horrorspel Amy, dat later dit jaar als downloadbare titel naar de PlayStation 3 komt (en een paar maanden daarna waarschijnlijk ook naar XBLA). Amy werd een tijdje geleden al aangekondigd, maar het spel heeft pas echt mijn interesse sinds ik vandaag dit interview met regisseur Paul Cuisset las. Wat hij beschrijft klinkt anders dan andere horrorspellen! Ten eerste omdat de hoofdrolspelers twee vrouwen zijn. Ten tweede omdat één van hen hen een autistisch meisje is dat niet wil praten. Ten derde omdat ze geen van beiden een pistool hebben. En ten vierde omdat Lana, de volwassen vrouw, al is geïnfecteerd met het zombie-virus. Ze staat op het punt om in een hersenloze zombie te veranderen, maar om één of andere reden houdt de aanwezigheid van Amy haar gezond. Wat die reden is, dat mogen spelers in de loop van het spel gaan uitvinden.

Wat volgt is een survival horror stealthgame. In noodgevallen kan Lana zich verdedigen met knuppels en breekijzers, maar het is beter om de zombies zoveel mogelijk te ontlopen. Samen met Amy ga je dus voorzichtig op zoek naar een permanent geneesmiddel. Als Lana Amy’s hand vasthoudt kun je haar hartslag (die je voelt door de DualShock-controller) gebruiken als een soort radar: als de zombies dichterbij komen gaat haar hart sneller kloppen. Een andere interessante tactiek is om je gedeeltelijke infectie te gebruiken om de zombies voor de gek te houden. Zo lang Lana zich langzaam en ‘zombieachtig’ beweegt laten ze haar met rust. Al mag je natuurlijk niet te lang van Amy gescheiden blijven.

En als laatste aanbeveling: Paul Cuisset was in 1992 verantwoordelijk voor het spel Flashback. Dat zegt verder niets over hoe goed of slecht Amy speelt, maar dat de man een sfeervol verhaal kan vertellen is duidelijk.

[g.forum]

Lees ook:Nevermind: een horrorspel dat je wint door kalm te blijven
Lees ook:Langzaam je verstand verliezen in horrorspel Amy
Lees ook:Plants vs. Zombies komt naar de Nintendo DS
Lees ook:Dit is Chell’s nieuwe outfit in Portal 2
Lees ook:Hyrule Warriors’ eerste originele personage heet Lana

2 reacties op “Kijk dit: de kwetsbare hoofdrolspeelsters van horrorspel Amy

  1. Wormpaul

    Dank voor de tip, ik ga deze game in de gaten houden!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Abel

    Klinkt zeer interessant

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.