Een Xbox Live Indie die op Minecraft lijkt


Bekijk hieronder een video van FortressCraft. Overal op het internet wordt deze Xbox Live Indie uitgemaakt voor schaamteloze Minecraft rip-off, maar is dat wel zo? Volgens de maker valt het reuze mee. Op zijn website schrijft hij:

“I’m really honestly bemused by all the vitriol about ‘copying minecraft’. You *DO* all know that Minecraft (creative) is a DIRECT copy of Infimininer? And that both of those games can clearly and directly trace their routes back to Roblox, Wurm Online, Voxlap, 3d Construction Kit.”

En eerlijk gezegd… daar heeft hij een punt. Ik wist het ook niet, maar nu ik filmpjes heb gezien van Infiniminer en Roblox kan ik de maker van FortressCraft alleen maar gelijk geven; Notch heeft de interactieve blokkendoos duidelijk niet zelf uitgevonden. Minecraft verbeterde de formule met een vrije survival mode en het gebruik van grondstoffen om voorwerpen te ‘craften,’ maar de vierkante graphics komen rechtstreeks uit Infiniminer. Zo gek is het dus dat andere ontwikkelaars hetzelfde concept gebruiken nu ook gebruiken voor hun spellen. Als ik een Xbox had zou ik nieuwsgierig zijn wat FortressCraft allemaal anders doet. Het water is in ieder geval mooier dan dat in Minecraft!


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Minecraft’s Adventure Update, de officiële trailer
Lees ook:Trailer: de grote No Man’s Sky Foundation Update
Lees ook:Kijk dit: een rondleiding door Minecraft’s Adventure Update
Lees ook:Telltale Games maakt een spel over Minecraft
Lees ook:Kijk dit: op onderzoek in Minecraft’s alternatieve dimensie

9 reacties op “Een Xbox Live Indie die op Minecraft lijkt

 1. Korenn

  Hallo van het Fortresscraft Dev Team!

  Alleen het eerste hoofdstuk (chapter 1) lijkt op Minecraft Creative mode, de rest gaat een totaal andere kant op. Wat precies kunnen we nog niet verklappen, maar intern hebben we het over FortressCraftKeeperTycoon. Alleen die naam is zo lang!

  We krijgen ook veel vragen of we ook op ps3 gaan uitbrengen, maar helaas, Sony geeft geen tools voor Indie developers dus dat is een gesloten deur.

  Volg voor meer informatie onze website!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Jullie hadden jezelf waarschijnlijk een hoop ellende kunnen besparen door meteen met dat tweede hoofdstuk te beginnen. Al zorgt die “ellende” natuurlijk wel voor een hoop aandacht. ;)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Cameron

  Verzin eens iets nieuws denk ik dan :l

    /   Beantwoorden  / 
 3. Basioh

  lijkt gewoon een hd minecraft idd.
  komt dit trouwens uit nl dan?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hamtier

  het lijkt gewoon op een texture pack gebruikende minecraft.
  maar aangezien dit alleen hoofdstuk 1 is,is het het vergeven.
  en zover ik weet doet infiniminer toch helemaal niet zo aan het bouwen van de blokken?

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Erik en zijn waterfetish… zucht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Het wordt toch nooit zo mooi als het water uit Super Mario Sunshine op de GameCube.
   .
   OW en trouwens Ontwikkelaar van deze titel ik wil dit wel op mijn 3DS spelen daar heb ik nog geen Minecraft en dat zou wel eens de sleuten tot oneindig veel speelplezier kunnen zijn. Dus koop een 3DS devkit en aan de gang…
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   /me droomt weg bij een Minecraft achtig spel met deze graphics in 3d op de 3DS met goede internet mogelijkheden en of de mogelijkheden een Minecraft kasteel op zijn eigen tafel te kunnen maken met Argrumented Reality….

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.