Kijk dit: hobbyist maakt 8-bit Halo de-make


Hobbyprogrammeur Pixel Force (echte naam Eric Ruth) maakte al eerder succesvolle 8-bit de-makes van DJ Hero en Left 4 Dead, maar iets zegt me dat dit weleens zijn meest succesvolle spel kan worden. Het is Halo opnieuw uitgevonden als sidescrolling shooter voor de NES. Anders gezegd: als Bungie al in 1985 had bestaan is dit hoe Halo eruit had gezien. De Warthog-levels van bovenaf ogen een beetje saai, maar zodra Master Chief in beeld komt verandert Halo in een verrukkelijk old school shooter. Het schieten in acht richtingen van Contra/Probotector gecombineerd met de trage platformlevels van Mega Man. Als het net zo lekker speelt als het eruitziet wordt dit briljant. De soundtrack bestaat uiteraard uit chiptune remixen van de bekendste Halo-deuntjes en tijdens drukke scenes worden zelfs de knipperende sprites van de NES geĆ«muleerd. 8-Bit Halo staat gepland voor januari 2011. Ik als Halo-leek vraag me alleen af wie toch die Cortana is en waarom Eric Ruth haar zo ehm… lief vindt.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Halo Wars gameplay demonstratie
Lees ook:Halo 3: gewoon / collector’s edition / legendary pack
Lees ook:Halo: Reach spelbeelden
Lees ook:Een oude en een nieuwe Halo naar de Xbox 360
Lees ook:Alles (echt alles) over de gelekte Halo 3 Beta video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.