De geavanceerde motion capture-technieken van L.A. Noire


Achter de schermen bij L.A. Noire. Zie hoe de opvallend realistische gezichtsanimaties in Rockstars’s nieuwe spel tot stand komen. Om alvast een hint te geven: er komen acteurs aan te pas en een stuk of twintig camera’s die hun gezicht vanuit alle mogelijke hoeken vastleggen. Een duur en tijdrovend proces, maar het resultaat steekt inderdaad met kop en schouders uit boven wat we tot nu toe gewend zijn. Voor het eerst in een computerspel heb ik het gevoel dat personages af en toe door de uncanny valley glijden. Bij Heavy Rain (waarschijnlijk het spel met de fraaiste gezichtsanimaties tot nu toe) waren ze nog kunstmatig genoeg om mij geen ongemakkelijk gevoel te geven, maar in dit filmpje vertonen de personages soms zulke menselijke trekjes dat het in combinatie met die starende zwarte ogen iets onheilspellends heeft. Ik weet eigenlijk niet zeker of dat een compliment of een belediging is. Toch vooral een compliment vermoed ik. Want uncanny valley of niet, het is altijd in één oogopslag duidelijk hoe de personages zich voelen. Dat is uiteindelijk waar het om draait en wat de politieverhoren in L.A. Noire spannend moet maken.

Lees ook:Kijk dit: verdachten verhoren in L.A. Noire
Lees ook:Voert de Next Gen ons langs uncanny valley?
Lees ook:Kijk dit: carrière maken in L.A. Noire
Lees ook:Afrika heeft gameplay
Lees ook:Kijk dit: eerste echte trailer L.A. Noire

4 reacties op “De geavanceerde motion capture-technieken van L.A. Noire

 1. Piratus

  Een mondern spel word toch al snel voor mij de uncanny valley ingeduwd, ik ben denk ik toch vetrouwder met een kleine loodgieter met een grote neus.

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Mark

  Kars Kars Kars, weet je dan niet dat het topic “TIP aan erik” nogsteeds bestaat?
  later

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kars

   ohja, vergeten! We hebben ook een forum;)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.