Kijk dit: eerste trailer psychologisch actiespel Shadows of the Damned


Dit is de eerste trailer van Shadows of the Damned, een nieuw actiespel van EA. Hoofdrolspeler is Garcia, een demonenjager die afreist naar de hel om zijn overleden vriendin terug te halen. Eén en ander neemt de vorm aan van een third person shooter met het tegenwoordig zo populaire ‘over de schouder’ perspectief. Okee, hoor ik je nu denken, dat klinkt leuk maar nog niet heel erg speciaal. Wat maakt Shadows of the Damned bijzonder? Het antwoord zit in de credits. Creative director van dit project is Shinji Mikami – de man die het ‘over de schouder’ perspectief zo ongeveer heeft uitgevonden met Resident Evil 4 – en de executive director is Suda 51 – de zelfbenoemde punkrock-regisseur van spellen als Killer7, No More Heroes en Flower, Sun and Rain. De twee wilden al heel lang samenwerken en EA besloot ze die kans te geven. Nu weet ik niet wat het verschil is tussen een executive en een creative director, maar ik hoop vurig dat Mikami de actie verzorgt en Suda de bizarre verhaallijn vol onverwachte plottwists. Tijdens een presentatie op de Tokyo Game Show omschreven de heren hun spel als een “psychological action thriller.” Dat klinkt alvast veelbelovend!

Lees ook:2D Minigames in Shadows of the Damned
Lees ook:Screenshots van Mikami’s en Suda51′s helse schietspel
Lees ook:Gametrailers bespreekt Shadows of the Damned
Lees ook:De toilet humor van Shadows of the Damned
Lees ook:Onheilspellende nieuwe Shadows of the Damned-trailer

3 reacties op “Kijk dit: eerste trailer psychologisch actiespel Shadows of the Damned

 1. gogon

  klinkt goed toch even in de gaten houden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Mikami EN Suda? Die houden we erbij…

    /   Beantwoorden  / 
 3. gizmoji

  Games lijkt te zijn spannend en de graphics ziet er goed uit in de afbeelding

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.