Gametrailers interviewt Erik Wolpaw


Het is maar goed dat Valve zo goed geheimen kan bewaren. Ik blijk namelijk over geen enkele zelfbeheersing te beschikken. Zes maanden geleden nam ik me voor om niets over Portal 2 te lezen zodat ik helemaal blanco aan het spel kon beginnen. Zes maanden later heb ik verdorie toch alles gelezen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Gelukkig weet Valve een aardige balans te vinden tussen een spel verkopen en hun fans tegen zichzelf in bescherming nemen. Hoe hard Geoff Keighley ook zeurt, scriptschrijver Erik Wolpaw weigert meer te zeggen dan “misschien” of “dat zou een goed idee zijn.” Dit interview is met andere woorden veilig voor wie alle recente Portal 2-filmpjes heeft bekeken. (Maar blijf weg als je tot nu toe alle spoilers hebt vermeden!) Grappig ook om Erik Wolpaw een keer te zien. Hij begon ooit als gamesjournalist op de humoristische website Old Man Murray (inmiddels opgeheven), totdat Valve hem inhuurde om een plot te schrijven voor een nieuw project met portal guns. Hij bedacht het GLaDOS-concept en is verantwoordelijk voor de meeste oneliners in het spel. In het echt blijkt hij minder grappig dan je misschien zou verwachten.

[g.forum]

Lees ook:Wheatley (Portal 2) was bijna gespeeld door Moss
Lees ook:GlaDOS kondigt Portal: Still Alive aan
Lees ook:Gratis Portal + GLaDOS is terug in nieuwe motivational video
Lees ook:Portal 2 officieel bevestigd
Lees ook:Bekijk ValveĀ“s VR-demo in Portal laboratorium

2 reacties op “Gametrailers interviewt Erik Wolpaw

 1. Thijs

  Ik moet mezelf er ook van weerhouden om het filmpje te zien. Aan de ene kant ben ik er heel benieuwd naar, maar aan de andere kant weet ik dat als ik het filmpje af heb gekeken ik dit allemaal liever als verrassing zie..

  *Klikt de pagina weg*

    /   Beantwoorden  / 
 2. Niels

  MAYBE FILMPJE-SPOILER:

  Zoals hij praat over de Companion Cube heb ik toch het idee dat hij echt (op de een of andere manier) terugkomt. Het lijkt me alleen om de fans een plezier te doen, maar alsnog. <3

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.