De herkenbare puzzels van Darksiders


Ofwel: de vele inspiratiebronnen van Darksiders. Eerder vergeleken de makers hun spel al met Zelda, maar dit ‘Platform Puzzle Gameplay’ filmpje laat zien dat er leentjebuur is gespeeld bij nog veel meer spellen. Een stukje Bionic Commando hier, een typische Metroid Prime-puzzel daar en zelfs de belangrijkste gimmick uit Portal is letterlijk overgenomen – inclusief blauwe en oranje dimensieportalen. De originaliteitsprijs zal Vigil Games er niet mee winnen, maar dit lijkt me een prima spel om over een halfjaar uit de koopjesbak te vissen en er dan alsnog een hoop plezier aan te beleven.

En over geflopte spellen gesproken: de PlayStation 3-versie van Bionic Commando is momenteel afgeprijsd naar €9,99 bij de Free Record Shop. Nu ik er mee bezig ben begrijp ik alle kritiek die het destijds over zich heen kreeg, maar slingeren door die verwoeste stad is toch echt wel een unieke ervaring. Zeker tien euro waard, als je het mij vraagt.

[games.blog forum]

Lees ook:Free Record Shop biedt exclusieve content PSP
Lees ook:Rad Spencer is terug! Bionic Commando Rearmed!
Lees ook:Bionic Commando ReArmed bossfight + multiplayer videos
Lees ook:Bionic Commando: Powered Up!
Lees ook:Bionic Commando gameplay filmpjes

5 reacties op “De herkenbare puzzels van Darksiders

 1. Gulzt

  Wow, Portal gun! Dat kan nooit kwaad. Vraag me wel af – aangezien ze zelfs de kleuren hebben overgenomen – of ze er niet gewoon toestemming voor hebben gekregen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het is wel schaamteloos inderdaad, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat Valve die toestemming zou verlenen? Ik denk dat het gewoon lastig is om zoiets helemaal dicht te timmeren met copyrights. Dat het idee gekopieerd zou worden stond bij voorbaat al vast, maar dat iemand ook de kleuren zou overnemen had ik niet verwacht. :p Misschien is het bedoeld als eerbetoon?
   .
   “Wel het voordeel van het hebben van een PS3, de continue stroom afgeprijsde spellen.”
   .
   Vraag me af of Sony er iets mee te maken heeft. Het is wel opvallend dat de Xbox 360-versie (voor zover ik kon zien) niet is afgeprijsd. Een enorme lading goedkope spellen is wel een strategie die bij de PS2 erg goed heeft gewerkt, dus wie weet. Sony is er ook altijd als eerste bij met goedkope Platinum Editions van populaire spellen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gulzt

    Portal is toch door studenten gemaakt? Zij hebben dan wel niet de rechten van de engine, de tool (het idee) blijft eigendom van de ontwerper. Aangezien zij niet in dienst stonden van Valve heeft Valve slechts het gebruiksrecht. Die studenten kunnen ook een gebruikerslicentie hebben verstrekt aan Vigil Games..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     O ja, Narbacular Drop. Die oorsprong was ik even vergeten. :) Maar de portals zagen er in dat spel nog wel heel anders uit dan in Portal: vierkante gaten, vormgegeven als de opengesperde bek van een draak. De ogen van die draak gloeiden toen al wel op in blauw en oranje, maar de klassieke portals doken pas op toen Valve zich ermee ging bemoeien.
     .
     Videobeelden:
     http://www.youtube.com/watch?v=5CabdPVthqw

       /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Mooie prijs! Wel het voordeel van het hebben van een PS3, de continue stroom afgeprijsde spellen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.