In december een Dante’s Inferno demo


Maar weer eens een Dante’s Inferno-trailer. Inmiddels zijn we aanbeland bij de Sixth Circle of Hell. Ik volg de updates niet echt, maar EA is bezig voor alle levels van het spel een dergelijk ‘commentaar van de makers’ filmpje te maken. Het meest hilarische moment is als creative director Jonathan Knight zegt dat EA Dante’s gedicht uiterst serieus heeft genomen terwijl iedereen kan zien dat dit spel volledig over de top gaat. Dante die als gespierde superheld de strijd aangaat met de demonen heeft weinig met het oorspronkelijke verhaal te maken, maar levert zo te zien wel een spectaculair actiespel op. Morele keuzes in games (in dit geval: vermoord je je vijanden of red je hun ziel) vind ik altijd maar vermoeiend en onrealistisch, maar in een spel over de hel kon EA bijna niet anders. Hopelijk zijn de gevolgen in ieder geval iets verstrekkender dan alleen het uiterlijk van de hoofdrolspeler.

Het echte Dante’s Inferno-nieuws van vandaag is trouwens dat EA een demo heeft aangekondigd. Het spel verschijnt pas in februari, maar in de ‘Gates of Hell’ demo kunnen we volgende maand al het eerste level uitproberen. Inclusief een eindbaasgevecht tegen De Dood.

[games.blog forum]

Lees ook:Dante wenst je prettig kerstdagen vanuit de hel
Lees ook:Citaat: Eurogamer over Dante’s Inferno
Lees ook:Een reis naar de hel in Dante’s Inferno
Lees ook:Zo ziet Dante’s Inferno eruit op de PSP
Lees ook:EA maakt spel over Dante’s Inferno

3 reacties op “In december een Dante’s Inferno demo

 1. Shitbull55

  Is er trouwens al een PSP trailer?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster/G.Tom

  Pfoe… de dood is niks nieuws. Die zit toch ook in bijna elke castlevania game?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tom

  even compleet off-topic: ik zoek iemand om m’n laatste trophy in Operation Flashpoint te halen (Platinum nr 3!). Ik moet ‘a friend’ healen in co-op. niemand die ik ken heeft het spel, dus bij deze mijn vraag: wie wil mij hierbij helpen? Erik, of iemand anders die dit leest?
  Natuurlijk wil ik ook zo vriendelijk zijn om mezelf in m’n been te laten schieten zodat de ander ook de trophy kan halen ;-)

  trophy-slut-Tom
  mijn psnid: online4ntagonist

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.