Capsized lijkt op Exile, komt naar pc en XBLA


Mooie beelden van Capsized, een platformspel over een astronaut die neerstort op een onbekende planeet. Gewapend met een jetpack, een grappling hook en een laserpistool moet hij zien te overleven in een vijandige omgeving. Bij dit soort spellen (astronaut, onbekende planeet, grote aaneengesloten wereld) gaan de gedachten al snel uit naar Metroid, maar mensen met meer verstand van retrogames dan ik hebben al opgemerkt dat Capsized eigenlijk meer doet denken aan Exile, één van de eerste spellen (1988) met een werkende physics engine en ook een verhaallijn over een gecrasht ruimteschip. Vooral leuk om te zien hoe de gespikkelde achtergronden van toen hier zijn geïnterpreteerd als een hypergedetaileerde vegetatie waarbij je de boomblaadjes kunt tellen. Capsized wordt ontwikkeld door Alientrap, een ‘internet based’ ontwikkelaar met medewerkers over de hele wereld. Het spel komt in 2010 uit voor pc en Xbox Live Arcade.


Directe Link

[games.blog forum]

Lees ook:Spectaculaire nieuwe Capsized-trailer
Lees ook:The Solus Project: gestrand op een onbekende planeet
Lees ook:Eerste trailer Metroid-kloon Xeodrifter
Lees ook:Mysterieuze planeten verkennen in indiegame EXO ONE
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer No Man’s Sky

0 reacties op “Capsized lijkt op Exile, komt naar pc en XBLA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.