Capcom sleutelt ook aan controls Street Fighter II voor HD Remix

Terwijl ik dacht dat Capcom alleen de graphics en de muziek had opgepoetst voor SSFIITHDR (dat is Super Street Fighter II Turbo HD Remix), blijkt dat er ook wat dingen bijgeschaafd worden aan het spel zelf, de controls en dergelijke. Puristen zullen het wel niks vinden, maar die zullen dan opgelucht zijn om te horen dat er ook een Arcade-speelstand komt waarbij de gameplay 100% ongewijzigd is. Alle veranderingen zijn er vooral op gericht om het spel toegankelijker te maken voor beginnende spelers.

"Het voordeel is dat hierdoor meer spelers geïnteresseerd zullen raken in het spel, wat er uiteindelijk voor zorgt dat alle wedstrijden spannender worden. Dankzij de aanpassingen kunnen nieuwe spelers de beginners-fase waarin ze alles nog moeten leren overslaan, en meteen beginnen aan de interessante fase van het spel waar je de onderliggende diepgang en strategie begint te ontdekken."

Capcom's uitleg van de aanpassingen is, ironisch genoeg, absoluut niet geschikt voor beginners. Een vrij technische verhaal over de Street Fighter II spelmechanismes.

"All Dragon Punches are easier because the timing window to perform them is no longer random—you now always get a 15 frame window rather than a random number between 8 and 15 (and you only had a small chance of getting 15 in the original game)."

Van dat soort dingen.

Maar, het klinkt eigenlijk niet eens als een slecht idee! Ik ben dus duidelijk geen purist, van mij mogen de aller-ingewikkeldste bewegingen (die oorspronkelijk toch bedoeld waren voor een joystick, niet voor een controlpad!) best een beetje teruggeschroefd worden. Als ik dankzij de versoepelde controls eindelijk ook eens een Spinning Piledriver kan uitvoeren zal Capcom mij niet horen klagen.

Bron: Capcom US

Zie ook:
- Allereerste teaser/trailer Lego Batman
- Fraaie Mass Effect "launch trailer"

Lees ook:Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
Lees ook:Gametrailers’ uitgebreide Street Fighter IV trailer analyse
Lees ook:Street Fighter IV Offical Site geopend
Lees ook:Mega Man ontmoet Street Fighter II in gratis verjaardagsgame
Lees ook:‘Epische’ Street Fighter IV trailer

4 reacties op “Capcom sleutelt ook aan controls Street Fighter II voor HD Remix

 1. Hayena

  Ik wil niet zeuren, maar zover ik weet komst deze ook op de PS3 of wordt ik nu gek?

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Oeps! Je hebt helemaal gelijk en ik heb het meteen aangepast. Sorry voor het misverstand. Je wordt niet, ik herhaal NIET, gek!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Maikeru

  Hmm, ik vond het juist altijd wel erg cool om juist de moeilijke moves onder de knie te krijgen en daar vriendjes me ete verslaan :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. Altasia

  In de SSF serie zijn net zoals in de meeste fighter serie genoeg moves die je nooit gebruikt omdat ze gewoon te lastig zijn om te maken.

  Maar zijn er eigelijk al beweegende beelden van deze game gesingaleerd?? want de plaatjes vielen mij wat tegen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.