De Xbox360 is er al bijna. Nog maar een paar nachtjes slapen.

Je moet de afgelopen maanden wel bijna onder een rots geleefd hebben om niet te merken dat de Xbox360 er aan komt. In Amerika is het nu al zover, maar Nederland is op 2 december aan de beurt. De eerste lichting consoles is bij voorbaat al uitverkocht, want alle preorder-pakketten zijn verkocht. Voor degenen die geen pre-order pakket hebben weten te bemachtigen lijkt de kans dat ze op 2 december een Xbox360 kunnen kopen bijna nihil. Dat heeft Microsoft mooi voor elkaar. Het is een ongeschreven wet dat elke nieuwe spelcomputer bij de lancering uitverkocht moet zijn. Hoe frustrerend dat ook is voor iedereen die er eentje wil hebben. Als hij niet uitverkoopt is het geen succesvolle lancering. Er gaan zelfs geruchten dat er aan het begin expres te weinig exemplaren geleverd worden. Alle betrokken producenten ontkennen dit uiteraard met klem.

Ondertussen hebben we de Xbox360 ook al allemaal kunnen uitproberen. In heel veel winkels (onder andere alle vestigingen van Mediamarkt) zijn demopods neergezet. Op die manier heb ook ik Call Of Duty 2 en Kameo eventjes kunnen spelen. Vooral Kameo sprak me heel erg aan. Als ik een Xbox360 ging kopen zou ik het wel weten. Ook al schijnt het een nogal kort spel te zijn, ik zou Kameo absoluut niet willen missen. Verder zagen allebei de spellen er natuurlijk weer een stuk beter uit dan we tot nu toe gewend zijn op de spelcomputers. Het is geen gigantische stap voorwaarts. Maar toch groot genoeg om het over een paar jaar onbegrijpelijk te vinden dat we vroeger op die lelijke eerste Xbox konden spelen.

In ander nieuws, dat vanzelfsprekend helemaal niks te maken heeft met de lancering van de Xbox360, verschijnt de verwachte million-seller GTA: Liberty City Stories toevallig ook op 2 december voor de PSP. Precies een week eerder komt trouwens Mario Kart DS uit, ook al bij voorbaat een enorme verkoophit. Het is puur toeval dat ze allemaal tegelijk uitkomen, dat spreekt voor zich.

Lees ook:Gratis co-op update voor Kameo beschikbaar
Lees ook:Japan haalt zijn neus op voor Xbox360.
Lees ook:Xbox360 misschien al weer sneller te koop dan iedereen denkt.
Lees ook:Te weinig exemplaren van de Xbox360 voor Nederland?
Lees ook:Bescheiden drukte bij de Japanse Xbox360 lancering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.