Microsoft’s spellenmaker Kodu komt deze maand al uit


Helemaal niet getoond worden op de E3 en dan nu een stiekeme release aan het eind van deze maand? Het is een beetje een ongebruikelijke gang van zaken, maar toch lijkt het te gaan gebeuren met Kodu, Microsoft’s basiscursus programmeren in LittleBigPlanet-stijl. Op de officiële blog schrijft één van de ontwikkelaars: “I’m doing final content passes as we get ready for release, which is the end of June (exact day TBD). Kodu wordt enkel digitaal gedistribueerd, wat verklaart waarom het opeens zo snel kan gaan. Meer details zullen dan wel snel bekend worden gemaakt, maar de eerste indruk is dat Kodu minder gedetailleerd is dan LittleBigPlanet (alle spellen hebben dezelfde kleurrijke, blokkige, pixel-look), maar wel veel breder van opzet. De software is niet alleen geschikt om platformspellen mee te maken, maar ook racespellen, schietspellen, avonturenspellen of wat de gebruikers maar kunnen verzinnen. Ik ben heel benieuwd wat dat allemaal nog gaat opleveren.

[games.blog forum]

Lees ook:Kodu Game Lab nu beschikbaar, hoe zien de eerste spellen eruit?
Lees ook:Axiom Verge lijkt op Metroid, komt naar PS4 & Vita
Lees ook:Microsoft’s antwoord op LittleBigPlanet heet nu Kodu
Lees ook:Artwork uit Half-Life 2: Episode 3
Lees ook:Arkedo Series – 03 PIXEL! in beweging

Eén reactie op “Microsoft’s spellenmaker Kodu komt deze maand al uit

  1. Pauly Wauly

    ooooeeeehh misschien wordt ie wel gratis en ken je later skins en shit kopen voor het spel om het uit te breiden????

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.