Xbox One krijgt all-you-can-play spelabonnement


Voor een laag maandelijks bedrag krijg je met Xbox Game Pass onbeperkte toegang tot meer dan 100 topgames, inclusief populaire Xbox 360-titels met Backward Compatibility en de beste Xbox One-games. Er worden elke maand games toegevoegd aan Xbox Game Pass (en soms een paar verwijderd). Je hebt dus altijd wel een nieuwe bijzondere game om uit te proberen.

Netflix voor games dus. Onbeperkt gamen voor een vast bedrag per maand. Over een paar maanden begint Microsoft ermee op de Xbox One. Niet alleen met spellen uit de vorige generatie, zoals bij Sony’s PlayStation Now, maar ook met recente titels. (Als voorbeelden worden genoemd Halo 5, Payday 2, NBA 2K16 en SoulCalibur II).

De aantrekkelijkheid van zo’n Xbox Game Pass valt of staat natuurlijk met het exacte aanbod van spellen, maar voorlopig klinkt het als een interessante deal. Naast Microsoft’s eigen studio’s hebben grote uitgevers als 2K, 505 Games, Bandai Namco, Capcom, Sega, THQ en Warner Bros. ook beloofd om mee te doen. (Opvallendste afwezigen in dat rijtje: Activision en Ubisoft. Misschien willen zij eerst zien of het idee aanslaat).

  • In Nederland doet Microsoft een beetje mysterieus over de prijs, maar in Amerika kost de Xbox Game Pass 9,99 dollar per maand.
  • Dit aanbod staat overigens los van Xbox Live Gold. Om de geselecteerde spellen online te spelen, heb je nog steeds zo’n abonnement nodig.
  • Een ander groot verschil met PlayStation Now (en Netflix) is dat er niet wordt gestreamd. Om de spellen te spelen moet je ze eerst downloaden en installeren. Meer wachttijd dus, maar wel een hogere kwaliteit.
  • Als je baalt dat een titel uit de Xbox Game Pass wordt verwijderd, krijg je als abonnee korting als je besluit om dat spel voor jezelf aan te schaffen.
  • De Xbox Game Pass wordt aankomende lente gelanceerd in Nederland.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Filmservice Mubi nu beschikbaar voor de PlayStation 3
Lees ook:Een all-you-can-play abonnement voor PlayStation Now
Lees ook:Xbox One alsnog backward compatible met Xbox 360
Lees ook:436.000 impulsaankopen
Lees ook:Snake Pass gameplayfilmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.