Schapen kaartspel Shephy naar de Switch

Kijken op YouTube
Shephy (vanaf vandaag verkrijgbaar in de eShop) is een van de vreemdste spellen op de Switch. Een post-apocalyptisch kaartspel waarin je witte schapen vermenigvuldigt om te voorkomen dat kwaadaardige zwarte schapen de wereld overnemen. Via ‘Event Cards’ creĆ«er je gebeurtenissen (herdershonden, meteorieten, blikseminslagen) die je kudde uitdunnen of juist uitbreiden. De truc is, zo te zien, om op het juiste moment schapen op te offeren. Zo ontstaat er ruimte in je deck om andere kaarten te vermenigvuldigen. Je wint als het lukt om binnen drie ronden de 1000 schapen-kaart te gebruiken.

Shephy is de digitale versie van een echt kaartspel dat redelijk veel fans heeft. Hoe meer filmpjes ik bekijk, hoe leuker het eruit ziet. Ieder potje begint bedrieglijk simpel, maar naarmate de kudde groeit worden de keuzes die je moet maken steeds interessanter. Ik krijg zowaar zin om het zelf een keer te proberen.

Het helpt natuurlijk ook dat alle kaarten zijn voorzien van grappige illustraties. Niet iedereen zal fan zijn van de simpele lijntekeningen, maar ik vind ze wel lekker eigenwijs.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Japanse sterrencatalogus krijgt een Animal Crossing-kaartspel
Lees ook:De vier seizoenen van Flock
Lees ook:PopCap’s nieuwste spel heet Popcorn Dragon
Lees ook:In Japan zijn Nintendo eShop-kaarten straks ook AR-kaarten
Lees ook:Nu uit: Jeff Minter’s Vita-spelletje TxK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.