Operatie Wii: “de grootste uitlevering ooit op hardwaregebied”


Het was niet zo heel erg moeilijk om er hier en daar vandaag al eentje te kopen, maar officieel verschijnt de Wii pas morgenochtend. De kans om er zonder reservering eentje mee te kunnen nemen lijkt niet zo heel erg groot, zelfs al beweert Nintendo Benelux tegenover Muziek en Beeld dat dit “de grootste uitlevering ooit is op hardwaregebied.

Harde cijfers worden er niet genoemd, dus bepaal zelf hoe serieus je die uitspraak wilt nemen. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen krijgen de meeste winkels een handjevol Wii’s. Ik heb van geen enkele verkoper gehoord dat hij er meer dan 10 binnen had gekregen.

Voor iedereen die morgen achter het net vist is het wellicht goed nieuws dat een nieuwe levering (en daarna nog één, en nog één) volgens Nintendo niet lang op zich zal laten wachten. Bianca Stirnweis, pr- & productmanager Nintendo: “Het is de grootste eerste daguitlevering in de geschiedenis van de Nederlandse game-industrie. Ook de andere hardwareleveranciers hebben niet die aantallen die wij in de markt gaan zetten, gerealiseerd. Wij verwachten dat de Wii zaterdag zo goed als uitverkocht is. Echter, de retail hoeft niet lang te wachten op nieuwe voorraad. Gedurende de hele maand december gaan wij continu de winkels bevoorraden.”

Bron: “Muziek en Beeld

Zie ook:
- SSX Blur Trailer
- ‘s Werelds eerste Wii pornosite
- Wii veiligheidsinstructies: the missing pages
- Reggie verheugt zich nu al op third party Wii-controllers

Lees ook:Bescheiden drukte bij de Japanse Xbox360 lancering
Lees ook:Xbox360 weer te koop
Lees ook:SSX Blur-demonstratie op de Wii
Lees ook:Nintendo verantwoordelijk voor 50% van alle hardware sales in december
Lees ook:Au mijn arme duim.

39 reacties op “Operatie Wii: “de grootste uitlevering ooit op hardwaregebied”

 1. Niels de Rijk

  Digifan (een gameshop in Haarlem) heeft voor morgen 34 exemplaren klaarstaan, en krijgt er later op de dag (en anders maandag of dinsdag) nog 66 bij. Allemaal (deels) vooruitbetaalde pre-orders, maar toch nog een behoorlijk hoog aantal… :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Wow, dat is veel! Vreemd dat gameshop vorige week met vol tamtam aankondigde dat ze er maar 10 zouden krijgen, en een andere gameshop krijgt er al meteen 34, misschien zelfs 100. Goede contacten met Nintendo zeker? :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gregoire Pomme

  ik heb pech :( nou ook weer niet zoveel als sommige anderen maar ik woon in limburg onderaan ons kikkerlandje en bij ons is er vertraging met de komst op de wii.Ik stond zelfs als eerste op de lijst bij de bart smit.Maar ik kan hem dinsdag pas halen :( .Maarja sommigen moeten tot het nieuwe jaar wachten tot de nieuwe levering.T.T

    /   Beantwoorden  / 
 4. ErikdB

  ik heb vandaag alleen maar zelda kunne kopen de Wii was overal al uitverkocht 8( das raar de Wii uitverkocht voor de officiele release :S

    /   Beantwoorden  / 
 5. Paul Hu

  Ik heb de Wii vandaag mogen ophalen;) intertoys in arnhem had er 14, met 20 gereserveerde mensen! ik stond nummer 5 op de lijst=D

    /   Beantwoorden  / 
 6. denise

  erikson ? heb jij er nou al eentje ? of moet je ECHT tot morgen wachten ?

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  Ik heb er gelukkig al wel eentje!

    /   Beantwoorden  / 
 8. denise

  ja ?! vertel vertel ik loop al de hele dag voor je te creepen !

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wisse

  Ik ben zo jaloers erik… ik moet tot volgende week wachten… Stomme Next Level (Hilversum)

    /   Beantwoorden  / 
 10. viktor

  ”Digifan (een gameshop in Haarlem) heeft voor morgen 34 exemplaren klaarstaan, en krijgt er later op de dag (en anders maandag of dinsdag) nog 66 bij. Allemaal (deels) vooruitbetaalde pre-orders, maar toch nog een behoorlijk hoog aantal… :-)

  ik kom ook wel eens bij die digifan (ik woon in de buurt van haarlem) maar ik ga de wii nog niet kope vanwege mijn 360 die ik perongeluk heb gekregen dus neem ik hem in maart ofzo

    /   Beantwoorden  / 
 11. Stefan

  nou ik heb em al!! alleen hij werkt niet dvds slikt tie niet in:( echt balen moet nu tot volgende week woensdag wachten

    /   Beantwoorden  / 
 12. Erwin

  Ik heb hier de Wii al staan.. buitenkansje. De E-plaza verkocht z’n niet opgehaalde pre-oders na 5 uur. hoef ik niet morgen buiten de Free records shop te slapen! Heb alleen nog geen spel, behalve Wii Sports dan ( die overigens totaal stuper geweldig is )

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  “nou ik heb em al!! alleen hij werkt niet dvds slikt tie niet in:( echt balen moet nu tot volgende week woensdag wachten”

  :( Dat lijkt me zo ongelooflijk frustrerend. Ik was eerst ook even bang dat er iets mis was met mij Wii.. na een firmware update van een half uur deed hij helemaal niks meer. Uitzetten aanzetten hielp niet. Pas toen ik het 10 minuten later nog een keer probeerde deed hij het weer. Sindsdien probleemloos. :)

  “Heb alleen nog geen spel, behalve Wii Sports dan ( die overigens totaal stuper geweldig is )”

  Ook veel leuker dan ik had verwacht! Ik snap niet wat er nu zo leuk aan is, maar toch blijf ik het de hele tijd spelen. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 14. micha

  hahaha ik had hem woensdag al :P

    /   Beantwoorden  / 
 15. Erik

  De zaak waar ik m’n wii heb gekocht(gister) had er minstens 17 voor de verkoop, ik was namelijk die 17e..en aangezien dat wel een raar aantal is zal de zaak er wel 20 gehad hebben… Maar oh, wat werkt dat goed met die wii-mote…en OOOOH wat ziet zelda er mooi uit!!!:|…echt…genieten dit:D…ik was toe aan weer een totaal nieuw avontuur…

    /   Beantwoorden  / 
 16. "E"

  Man ik ben zo jaloers op jullie!
  Voor vandaag een vrije dag genomen van mijn werk om een Wii aan te schaffen. Blijkt dat dat ding al gisteren overal in de verkoop is gegaan. Nog iets van 20 free record shops in de “omgeving” afgebeld, maar pis overal buiten het potje. Had wel een aantal pre orders geplaatst, maar stond overal net te laag…. Maar het is toch belachelijk dat dat ding al voor de release geheel uitverkocht is. Ik heb eergister nog aan een medewerker gevraagd van de Free record Shop of dat ding toch niet stiekem donderdag in de verkoop ging. Dit ontkende hij, omdat daar zogenaamd hoge straffen op zouden staan. Helemaal zuur is het feit dat ik op 18de op de lijst stond bij de mediamarkt terwijl ze er daar 17 hebben gehad. Maar ja…. ik geef nog niet op… Ga het hele land afbellen. Heb een volle tank benzine, dus hoop dat ik vanmiddag dan alsnog op de Wii kan spelen

    /   Beantwoorden  / 
 17. Biek

  Troost jullie, volgens mij zijn zeer velen net als ik teleurgesteld door de volgens Nintendo te vroege uitlevering van de WII. Ik stond ook te laag op de lijst. Afwachten maar of ik er volgende week wel bij ben. Wel balen, het hele weekend naar de knoppen.

    /   Beantwoorden  / 
 18. The Dude

  Ik kan wel even wachten, maar voor de kerst moet er toch écht eentje naast m’n tv staan!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Erwin

  De free records shop vertelde mij gister nog dat ze netjes vandaag zouden beginnen met verkopen… raar.. nouja, ik ga straks Wii Play kopen, en lekker met een vriend/vriendin spelen !

    /   Beantwoorden  / 
 20. burningbjorn

  Mja, ik heb hem wel maar ik stuur hem zo weer terug naar nintendo!
  ik heb er een dag mee kunnen spelen, en nu looptie elke keer vast bij het hoofdmenu!
  opnieuw opstarten helpt niet. :(

  Grrrrr

    /   Beantwoorden  / 
 21. erik

  Ik leef met je mee Bjorn. :( Hopelijk krijg je hem snel terug of een nieuwe!

    /   Beantwoorden  / 
 22. denise

  wii play viel me trouwens enorm tegen….
  mijn wii doet het nog prima, ookal een aantal e-mailtjes verstuurd en verzonden :)

    /   Beantwoorden  / 
 23. "E"

  Nou erwin… laat ff weten hoe het is afgelopen!

    /   Beantwoorden  / 
 24. Paul Hu

  btw, is het niet leuk om Wii-nummers aan elkaar te overhandelen? net als dus bij de Friend-code.. nja, dit is die van mij;)

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 25. maikeru

  Erik,
  gekke vraag misschien, maar als je een disc in je Wii heb zitten brand die blauwe verlichting dan? Bij mij niet en de enige optie dat ik in kon stellen (die ik kan vinden tenminste) heeft betrekking tot de verlichting als er updates vanuit connect24 available is.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Wisse

  Bah…

    /   Beantwoorden  / 
 27. "E"

  Het is me gelukt… ze hadden er toch nog een bij de mediamarkt voor me liggen.
  Maar eh… Maikeru… dat blauwe licht brandt alleen als er updates zijn inderdaad…
  en paul Hu, lijkt me een goed idee… Ik voeg je zo meteen toe…Mijn fc voeg ik later vanavond nog wel ff toe… mijn vriendin is gtst aan het kijken, waardoor ik nu ff een half uurtje rust moet nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 28. denise

  het blauwe licht brand trouwens ook als je een mailtje ontvangt op de wii :)

    /   Beantwoorden  / 
 29. "E"

  mijn wii nummer is
  2810 2575 4687 4498

    /   Beantwoorden  / 
 30. Burningbjorn

  Mijn wii is ondertussen verstuurd naar bart smit (bij bart smit is het verzenden gratis, bij nintendo moet je zelf dokke).
  ze namen er 1 apart voor mij en die is gelijk opgestuurd, dus ik hoop hem morgen of maandag weer binnen te hebben!
  kan ik weer opniew aan zelda beginnen(al was ik toch nog niet zo ver)

    /   Beantwoorden  / 
 31. Paul Hu

  btw, ff voor de duidelijkheid;) dit is mijn friendcode dus:P

  4032 9364 8868 9515

    /   Beantwoorden  / 
 32. Andrea

  Ik heb Wii Sports Boxing gedaan en nu heb ik spierpijn! Hahaha! Ga ik denk maar eens vaker doen! Ik heb vandaag een 2e remote gekocht en Wii Play.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Maaike

  Sjit!! Ik wil ook maar ik moet vast nog vet lang sparen!

    /   Beantwoorden  / 
 34. ikke

  sukkel de wii slikt geen dvd’s

    /   Beantwoorden  / 
 35. audrey

  ik heb de wii al lang met zelda twilight princess das pas een vette game maar ik heb em al uitgespeeld !!!! ik heb er dus niks meer aan die game en ook niet aam de wii

    /   Beantwoorden  / 
 36. audrey

  heeft hier niemand geen wii of wel

    /   Beantwoorden  / 
 37. audrey

  jullie moeten nog maat 4 maand wachten
  want hij is bij intertoys in limburg
  in echt uit verkocht wij hebben de laatste gekocht hahahhahaha

    /   Beantwoorden  / 
 38. Babette

  Iemand enig idee waar hij nu nog te koop is in Haarlem en omstreken??
  Heb al verschillende winkels gebeld, maar geen resultaat.. :(

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.