Nintendo Wii zo vroeg mogelijk, productie schijnt al begonnen te zijn


"En nu zeggen analisten – en insiders – dat ze het systeem uiterlijk in oktober in de winkels verwachten. Zelfs laat september kan nog niet uitgesloten worden."

Zo lezen we in de column van Chris Morris op CNN. Hij heeft het over de Nintendo Wii, de console die links afslaat waar de concurrentie rechtdoor gaat.
Zou de reden dat Nintendo zo mysterieus doet over de releasedatum simpelweg zijn dat ze het ding met alle geweld zo vroeg mogelijk uit willen brengen? Met man en macht wordt er dag en nacht doorgewerkt om alle miljoenen Wii’s op tijd af te krijgen, en men wil persé voorkomen dat er al eerder dan een aangekondigde datum voldoende gereed zijn.

Volgens analisten is Nintendo nu al bezig om voor de verkoop bestemde definitieve exemplaren van de Wii te produceren. Dat moet ook haast wel, want de data die Chris Morris hier noemt liggen niet veel verder dan 2 à 3 maanden van ons verwijderd. Ter vergelijking: Microsoft begon exact 69 dagen (dat is ruim twee maanden) voor de launch met het produceren van hun Xbox360, en kampte vervolgens maandenlang met vervelende tekorten.

In ware Nintendo-stijl wil het bedrijf er zelf natuurlijk nog niet op reageren. Maar alle analisten, insiders, experts en wat er zoal nog meer rondloopt, die Morris heeft gesproken lijken het eens over de "waarschijnlijk oktober, misschien september" richtlijn. (Dat zijn uiteraard Amerikaanse richtlijnen, maar met de semi-wereldwijde release van de Wii kunnen die nooit meer dan een paar weken verschillen van de Europese).

De Gamecube was overigens de eerste Nintendo console die (in Amerika) pas in november uitkwam. Traditioneel heeft Nintendo altijd gereleased in september (’96, N64) of oktober (’85, NES).

Bron: Game Over: CNN

Zie ook:
- Michel Ancel mag niks zeggen
- Wii Orchestra filmpje uit Madrid
- Nintendo Spanje wil prepaid-kaarten voor Europa
- Foto van Wii-remote zonder batterijklepje
- Nintendo’s president wil vaste prijzen voor games
- Eén nieuwe Excite Truck screenshot
- Over een paar jaar gaat Nintendo zich weer op betere graphics richten
- Nintendo showt Replica’s van retro-controllers voor Wii
- Wii komt eerder dan PS3
- E-mails en SMSjes sturen naar Animal Crossing Wii
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje

Lees ook:CNN voorspelt prijsdaling PSP
Lees ook:Hoe bevalt de Revolution controller?
Lees ook:Disaster: Day of Crisis al op 24 oktober?
Lees ook:Microsoft: 199 dollar is de perfecte prijs voor een console
Lees ook:Verkoopcijfers Virtual Console remmen af

7 reacties op “Nintendo Wii zo vroeg mogelijk, productie schijnt al begonnen te zijn

 1. Kikujiro

  Wow… de N64 alweer 10 jaar geleden en de NES zelfs 20 jaar… time flies.

  Die semi-wereldwijde release moet ik nog eerst zien trouwens. Oktober is wel heel erg snel. Zou Nintendo dan genoeg games gereed hebben? ‘t Zou wel de Gamecube droogte van het afgelopen jaar verklaren. Toch ben ik bang dat wij als Europeanen weer naast de pot pissen en tot het einde van het jaar moeten wachten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. denise

  ik denk het niet, nintendo is toch wel slim genoeg om de wii voor het sinterklaas-kerst ritueel hem uit te brengen zodat “sinterklaas”als een gek opzoek kan gaan naar nog genoeg wii’s met natuurlijk zelda the twigligt princes !

    /   Beantwoorden  / 
 3. Niels de Rijk

  Ik denk dat sommige analisten, waaronder Chris Morris van CNN, te snel een conclusie hebben getrokken. Vergeet niet dat het lanceren van een nieuwe console veel meer inhoudt dan alleen het ontwikkelen en produceren van de console zelf. De wereldwijde (!) distributie moet geregeld worden, een reclamecampagne moet worden opgezet en (misschien wel de grootste zorg) er moet genoeg software zijn om een aanschaf van de console te ‘rechtvaardigen’.

  Als ik een voorspelling zou moeten doen, dan zou ik zeggen dat de Wii pas in oktober of november op de markt verschijnt. Een overhaaste launch in september levert alleen maar nadelen op.

  Het zou goed kunnen dat de Japanners en Amerikanen al in oktober naar de winkel kunnen, en de Europeanen pas eind november / begin december.

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  “Wow… de N64 alweer 10 jaar geleden en de NES zelfs 20 jaar… time flies.”

  Erg he? ;)
  “Gelukkig” heb ik de introductie van de NES nog niet echt bewust mee gemaakt. Dat was meer zoiets dat er in mijn belevingswereld altijd al geweest is.

  Pas als de SNES zijn 20 jarige jublieum viert ga ik me echt oud voelen. Die introductie kan ik me nog héél goed herinneren.

  “Die semi-wereldwijde release moet ik nog eerst zien trouwens. “

  Ik ook hoor. Ze hebben het dan wel beloofd, maar toch. Het is zo on-Nintendo, ik kan me gewoon niet voorstellen dat wij eens niet minimaal 2 maanden hoeven te wachten. Ik hoop het heel erg, maar ik heb ernstige twijfels.

  “ik denk het niet, nintendo is toch wel slim genoeg om de wii voor het sinterklaas-kerst ritueel hem uit te brengen zodat “sinterklaas”als een gek opzoek kan gaan naar nog genoeg wii’s met natuurlijk zelda the twigligt princes !”

  Ja dat zou je denken huh? ;) Nintendo of Europe zou het ook ongetwijfeld graag willen, maar je hebt best kans dat de andere regio’s besluiten dat ze “onze” Wii’s toch liever gebruiken om hun eigen feestdagen-voorraad nog wat aan te vullen. Je mag het eigenlijk niet denken (omdat ze beloofd hebben dat Europe ditmaal niet lang zou hoeven wachten), maar als je Nintendo al een hele tijd volgt heb je al zoveel “europa discriminatie” meegemaakt dat het moeilijk wordt om je iets anders voor te stellen.

  Maar we zullen zien.

    /   Beantwoorden  / 
 5. denise

  ,,Ja dat zou je denken huh? ;) Nintendo of Europe zou het ook ongetwijfeld graag willen, maar je hebt best kans dat de andere regio’s besluiten dat ze “onze” Wii’s toch liever gebruiken om hun eigen feestdagen-voorraad nog wat aan te vullen. Je mag het eigenlijk niet denken (omdat ze beloofd hebben dat Europe ditmaal niet lang zou hoeven wachten), maar als je Nintendo al een hele tijd volgt heb je al zoveel “europa discriminatie” meegemaakt dat het moeilijk wordt om je iets anders voor te stellen.

  Maar we zullen zien.”

  een andere optie zou zijn om gewoon zoveel wii’s te maken dat europe er ook genoeg heeft voor zijn sinterklaas-kerst ritueel
  en de andere landen ook genoeg hebben voor hun feestdagen … dat zou meteen heel veel
  opleveren in de hele wereld …

  misschien moet ik maar bij nintendo gaan werken en het idee voorstellen :) deste eerder er een wii in mijn huis staat !

    /   Beantwoorden  / 
 6. erik

  “De wereldwijde (!) distributie moet geregeld worden,” een reclamecampagne moet worden opgezet en (misschien wel de grootste zorg) er moet genoeg software zijn om een aanschaf van de console te ‘rechtvaardigen’.”

  Allemaal goede punten. Maar als ze echt graag een voorsprong willen nemen op de PS3 (en die indruk krijg ik toch een beetje… geruchten of niet, er moet toch een kern van waarheid in zitten dat Nintendo het liefst lekker vroeg wil lanceren) dan kunnen ze het zich misschien wel veroorloven om enigszins zwak te lanceren. Hoewel zwak… volgens mij verkeren Twilight Princess en MP:3 allebei al in een heel vergevorderd stadium. September/oktober voor die twee spellen moet toch wel mogelijk zijn? Dat zijn toch de AAA-titels die de Wii in het begin zullen moeten verkopen.

  De campagnes starten meestal pas één of twee weken voor de launch, waarbij het hoogtepunt pas tijdens en na de launch bereikt wordt. De voorbereidingen kunnen nu al getroffen worden lijkt me.

  Grootste ogen in mijn probleem is inderdaad de distributie (en de productie). Dat is echt een gigantisch project.

  “Het zou goed kunnen dat de Japanners en Amerikanen al in oktober naar de winkel kunnen, en de Europeanen pas eind november / begin december.”

  Dat lijkt me realistisch. Sinterklaas is niet echt een Europabreed fenomeen… met half december zouden ze in Nintendo’s ogen ook nog steeds “op tijd voor de feestdagen” zijn. Dat zie ik dan ook nog wel gebeuren eigenlijk.

  “een andere optie zou zijn om gewoon zoveel wii’s te maken dat europe er ook genoeg heeft voor zijn sinterklaas-kerst ritueel
  en de andere landen ook genoeg hebben voor hun feestdagen … dat zou meteen heel veel
  opleveren in de hele wereld …”

  Ja als ze dat zouden kunnen zouden ze het beslist doen. :D Maar het kost gewoon tijd om een spelcomputer in elkaar te zetten. Geloof me maar als ik zeg dat ze op volle kracht zullen draaien tijdens de productie. Volgens de geruchten is die productie nu dus al begonnen, en dan zullen er iedere dag een paar duizend van de lopende band rollen. Voor een echt goede wereldwijde lancering heb je echter miljoenen spelcomputers nodig.

  Hij zal vast en zeker uitverkocht raken in het begin, en daar baalt Nintendo misschien nog wel meer van dan jij en ik. Ze maken er echt niet expres te weinig… als er te weinig zijn is dat gewoon omdat ze er niet meer op tijd af konden krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Maarten

  Ik zou de wii wel wille maar hij is me net iets te duur ik wil hem vooral voor AC

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.