Hoe bevalt de Revolution controller?

Sommige mensen hebben ook altijd geluk. Chris Morris van CNN bijvoorbeeld. Onlangs mocht hij de controller van de Nintendo Revolution uitproberen. Wat had ik graag in zijn schoenen gestaan! Zelfs al laat Nintendo nog steeds alleen maar hele simpele demo’s zien aan de paar uitverkorenen die hem al mogen testen. Daar zou ik al tevreden mee zijn. Ik ben heel benieuwd hoe die afstandsbediening in de hand ligt tijdens het spelen. Kleiner en lichter dan je zou denken, aldus Morris.
Ik heb ondertussen al een paar reportages gelezen van mensen die hem mochten uitproberen, en ze verlopen allemaal volgens een vast patroon. Iedereen maakte eerst veel te grote bewegingen. Met hun hele arm zwaaien ze de controller alle kanten op, wat uiteraard erg vermoeiend is. Na een paar minuten merken ze dat je maar hele kleine subtiele bewegingen hoeft te maken, en vanaf dat moment vinden ze het allemaal even geweldig. Ik denk dat we veilig kunnen voorspellen dat dit soort taferelen zich volgend jaar in huiskamers over de hele wereld zullen afspelen. Iedereen die een Revolution koopt moet wennen aan de nieuwe besturing en zal eerst veel te grote bewegingen maken. Het hoort er blijkbaar bij.

Chris speelde de inmiddels bekende demo’s alle acht. Vooral het vliegtuigje dat je kunt besturen door de controller te kantelen en te draaien viel goed in de smaak. Zonder enige moeite maakte hij al snel loopings en andere stunts die hem in normale vliegspellen nooit zouden lukken. Ook Metroid Prime 2 was volgens Morris veel leuker als op de gamecube nu je kunt richten met de controller.

Lees hier het hele verslag van Chris Morris. Waarin onder andere ook nog te lezen staat dat deze controller de nieuwe standaard zal worden voor videogames… volgens Nintendo. Keiharde bluf natuurlijk, maar het geeft in ieder geval wel aan dat ze er zelf weer in geloven.

Over de DS was men destijds veel voorzichtiger. Daar werd vooraf over gezegd dat mensen het eerst niet zouden snappen. En dat ze al tevreden zouden zijn als 10% van de mensen oprechte interesse hadden. Het voelt goed om Nintendo nu met meer vertrouwen over de Revolution te horen praten!

Zie ook:

EA staat achter de Revolution
Nog meer Revolution
Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution

Lees ook:CNN voorspelt prijsdaling PSP
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
Lees ook:Revolution controller heeft geen touchscreen
Lees ook:Nintendo Wii zo vroeg mogelijk, productie schijnt al begonnen te zijn
Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.