Speel Tomb Raider in je browser


Ik weet nog hoe bijzonder ik het vond, een paar jaar geleden, dat we 8-bit NES-spelletjes konden spelen in onze browser. Al je favorieten van vroeger, gewoon op het internet. Helemaal gratis en zonder iets te installeren. Hoe kregen die websitebouwers het voor elkaar?

Nu is het 2017 en kun je Tomb Raider spelen in je browser. Tomb Raider! Een driedimensionaal actiespel dat in Google Chrome beter draait (en er mooier uitziet) dan vroeger op je PlayStation. Als dit de toekomst is, dan kan ik de online spelletjes-rubriek binnenkort wel weer uit de mottenballen halen.

OpenLara is overigens nog niet het complete spel, maar alleen een demo level waarin Lara niet kan doodgaan. Maar wat een demo level! Als proof of concept is dit behoorlijk overtuigend. Hoe lang nog voordat de eerste website opduikt waar alle PSone-klassiekers met een druk op de knop speelbaar zijn?

Neo-games.blog forum

Lees ook:Mini-recensie: Tomb Raider 2013
Lees ook:Eerste screenshots van duistere Tomb Raider reboot
Lees ook:Zie het nieuwe Tomb Raider-spel in actie
Lees ook:Twitch-kijkers beïnvloeden Rise of the Tomb Raider
Lees ook:Rise of the Tomb Raider aangekondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.