Ontwerpschetsen van de eerste Legend of Zelda

Kijken op YouTube
Hartstikke leuk dit filmpje, maar we krijgen verdorie wéér niet de hele plattegrond te zien. Eens in de zoveel tijd maakt Nintendo ons lekker met een handjevol schetsen voor de eerste Legend of Zelda, maar nooit de complete verzameling. Dit materiaal hoort wat mij betreft thuis in een museum – of toch in ieder geval in een mooi koffietafelboek – maar voorlopig zullen we ons dus moeten behelpen met dit soort filmpjes.

Deze keer heeft Nintendo een paar tekeningen ingescand ter gelegenheid van The Legend of Zelda’s 30ste verjaardag. Dit zijn de originele schetsen (op ouderwets ruitjespapier) waarmee Takashi Tezuka en Shigeru Miyamoto in de jaren ’80 de bovenwereld en de ondergrondse kerkers van Zelda ontworpen. Ik vind het ontroerend om te zien dat zulke beroemde locaties – die miljoenen mensen over de hele hebben verkend – zo’n eenvoudig begin hadden. Een paar potloodlijntjes en wat handgeschreven aantekeningen.

Kijk na de klik voor nog een paar close-ups van individuele schetsen.


Neo-games.blog forum

Lees ook:Geschrapte Zelda-scene op hele oude screenshot
Lees ook:Nintendo onthult ontwerpschetsen eerste Legend of Zelda
Lees ook:Een onofficiële Legend of Zelda Maker
Lees ook:2008 was het eerste Zelda-loze jaar van deze eeuw
Lees ook:Nieuwe trailer Darksiders, al bijna uit en lijkt op Zelda

Eén reactie op “Ontwerpschetsen van de eerste Legend of Zelda

  1. G.Mark

    t’is lovely :)
    als het een boek was, zou ik het kopen.

    (waarschijnlijk)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.