Een ander perspectief op de Mini NES


Much like the runaway success of the mobile game Pokemon Go earlier this year, NES Classic illustrates how far apart Nintendo and its fans have been over the last few years: Its franchises are popular, but that potential audience simply wasn’t buying in to the actual products Nintendo produced.

Niemand begrijpt Nintendo zo goed als gamesjournalist Chris Kohler. In mijn ogen was de NES Classic Edition alleen een leuk hebbedingetje voor voormalige gamers. Best geinig, maar échte fans wachten natuurlijk gewoon op de nieuwe Mario en de nieuwe Zelda op de Switch.

Maar als straks blijkt dat die gekke Mini-NES meer exemplaren heeft verkocht dan Breath of the Wild en Super Mario Switch (geen denkbeeldig scenario, als je ziet dat hij nu al overal is uitverkocht), wie zijn dan eigenlijk de echte fans?

Chris Kohler ziet het precies andersom: er bestaat nog steeds een miloenenpubliek voor Nintendo’s spellen, het bedrijf heeft de afgelopen jaren alleen de verkeerde apparaten uitgebracht. Pokémon Go en de NES Classic Edition bewijzen dat het nog steeds mogelijk is om mensen te bereiken buiten het vaste clubje gamers.

Zijn voorspellingen voor de toekomst:

  • Volgend jaar een nieuwe versie van de NES Classic Edition met 30 andere spellen.
  • Voortaan minder nadruk op downloadbare spellen in de Virtual Console. Goedkope microspelcomputers zijn een betere manier om oude spellen te verspreiden.
  • Nog meer Classic Editions. Een Mini-SNES en misschien zelfs een Game Boy met 30 ingebakken spellen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo stopt met de NES Classic Edition
Lees ook:Gerucht: GameCube-spellen in Switch Virtual Console
Lees ook:Nintendo verstopt boodschap voor hackers in mini NES
Lees ook:Introductietrailer Nintendo’s mini-NES Classic Edition
Lees ook:Hoe verschillen de Switch en Wii U-versies van Zelda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.