Nooit uitgebracht: Diddy Kong Racing Adventure voor GameCube

Kijken op YouTube
Er is beeldmateriaal opgedoken van een afgekeurd vervolg op Diddy Kong Racing. Ontwikkelaar Climax (Rare was toen al vertrokken naar Microsoft) wilde dit spel graag maken voor de GameCube, maar Nintendo zag het idee niet zitten.

De techdemo zelf stelt niet veel voor. We zien Diddy Kong op de rug van een neushoorn, die eindeloos rondjes loopt over een kaal eiland. Gelukkig zijn de andere details die YouTuber PtoPOnline heeft gevonden wel interessant. Diddy Kong Racing Adventure zou nog meer nadruk leggen op de singleplayer avonturenstand. Het hele spel speelde zich af op een groot eiland met 16 verschillende dorpjes. Diddy en zijn vrienden moesten alle racebanen vinden en onderweg nieuwe voorwerpen en trucjes unlocken.

Climax had ook bedacht om racewagens uit te rusten met een parachute, zodat ze korte stukjes konden vliegen. Zeven jaar voordat Nintendo datzelfde idee voor het eerst toepaste in Mario Kart 7.

Toch jammer dat het project nooit van de grond is gekomen; de GameCube had best een goede kartracer kunnen gebruiken. (Sorry fans, ik vind Double Dash nog steeds de slechtste Mario Kart).

Neo-games.blog forum

Lees ook:Diddy Kong Racing DS video review
Lees ook:Diddy Kong Racing DS weer gemaakt door Rare
Lees ook:Drie filmpjes van Diddy Kong Racing DS en hebben we eigenlijk behoefte aan dit spel?
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.