Introductietrailer Nintendo’s mini-NES Classic Edition

Kijken op YouTube
Wat er interessant is aan een trailer vol 30 jaar oude spellen? Kirby’s Adventure en Super Mario Bros. 3 kent iedereen al, maar het leuke is dat ze er hier scherp en helder uitzien. De Wii U is berucht vanwege zijn slechte NES-emulator, die alle Virtual Console-spellen donker en wazig maakt. Als we deze trailer mogen geloven, is dat probleem met de NES Classic Edition opgelost. Hier zijn de spellen weer net zo scherp als in de superieure emulator van de Wii. (Kenners vermoeden dan ook dat de NES Classic Edition vanbinnen gewoon een kaalgestripte Wii is).

 • Als Nintendo dit spotje in november ook in Nederland gaat gebruiken, laat ze dan alsjeblieft Hans Koekman weer inhuren om de “Now You’re Playing With Power in te spreken. Tegen zoveel nostalgie is echt niemand bestand.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo verstopt boodschap voor hackers in mini NES
Lees ook:Nintendo stopt met de NES Classic Edition
Lees ook:Een ander perspectief op de Mini NES
Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini
Lees ook:Classic Mini NES komt terug, Mini SNES langer in productie

4 reacties op “Introductietrailer Nintendo’s mini-NES Classic Edition

 1. Berend Jan

  Ik snap niet waarom mensen zo batshit crazy gaan over dit product. Ik zie ook wel dat het met een complete vuist op het nostalgische knopje drukt in je hoofd. Maar voor iets minder van 10 euro heb je al een nes controller met USB aansluiting en dan kun je met een raspberry pi heel gemakkelijk dit soort product maken voor totaal 35 euro. Bovendien die games zijn allemaal allang niet meer zo leuk dan je jezelf voorhoud.
  .
  Persoonlijk vindt ik een “virtual fanasy console” zoals de pico-8 (www.pico-8.com) een veel interessantere optie om je retro gevoelens te stillen.
  .
  Dit lijkt me meer een manier van Nintendo om ervoor te zorgen dat mensen hun “Nintendo belasting” van totaal 100 euro even betalen (60 voor apparaat, 15 voor adapter en 25 voor een extra controller).
  .
  Aan de andere kant, die reclame is heel goed gedaan. En ik ben heel erg benieuwd wat er voor hardware inzit en wat ermee te doen is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Maar niet iedereen heeft zin om zelf met een rasberry pi te gaan knutselen. Voor jou is het heel makkelijk, maar de meeste mensen (waaronder ik ;) ) zouden niet weten waar ze moeten beginnen. Het aantrekkelijke van dit apparaatje is dat het zonder gezeur meteen werkt. Je maakt het sinterklaascadeautje open, en 2 minuten later zit je te spelen.

   Met andere woorden: ik vrees dat jij niet bij de doelgroep hoort. De NES Classic Edition is niet voor hobbyisten en hardcore gamers. Volgens mij mikt Nintendo hiermee op mensen die sinds de NES geen andere spelcomputer meer hebben gehad. Pure nostalgie, zoals je zelf ook al zei.

   Over de spellen heb je wel een beetje gelijk. De eerste paar uur is het leuk om al die oude favorieten weer terug te zien, maar ik weet niet hoeveel mensen de moeite gaan nemen om Metroid of Zelda 2 helemaal uit te spelen. Grote kans dat de meeste Mini-NESsen na de eerste week niet meer worden gebruikt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Daar heb jij weer een punt. Groot voordeel is dat de controller maar 12 euro kost zag ik dat is wel heel goedkoop. En er zijn voor ook dat geld converters te krijgen van Wii naar USB dus voor 25 heb je een echte officiële NES controller die je aan je PC kunt hangen. Mijn 6 euro imitatie ding is best oké maar niet zo “fijn” als the real thing :) .. alhoewel die hoekjes heel erg super irritant zijn in de muis van je hand.

      /   Beantwoorden  / 
 2. davince

  Ik heb hier echt een dubbel gevoel bij. Ergens leuk als nostalgie, maar tegelijk boos hoe Nintendo hiermee makkelijk geld gaat verdienen zonder echt iets weg te geven.
  Laat ik dat laatste toelichten…..
  Ik heb hier veel NES spellen liggen, maar nadat ik ze gekocht heb en 5 minuten in de NES heb gehad gaan ze eruit. Er serieus mee gamen is er niet bij. Gameplay op de 8 bit was toch nog wat stroef. Ik voorspel dat dit apparaat heel snel de vitrinekast in verdwijnt.
  Met dezelfde moeite had Nintendo een mini-Snes kunnen maken. Snes games vind ik serieus nog wel leuk om te spelen. 2D games werden op de snes volwassen. Dan zou je een apparaat hebben die je serieus in de huiskamer gaat gebruiken.
  Maar dat heeft Nintendo niet gedaan en dat maakt me dus boos, omdat Nintendo op een hele makkelijke manier geld wil verdienen zonder dat ze iets weggeven. (Snes games vormen wellicht een te grote concurrentie voor hun huidige games en dus sales…)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.