Gratis docu: the making of Psychonauts


Als de plannen voor Psychonauts 2 doorgaan (de teller staat al op 2.382.074 dollar), dan mag filmbedrijf 2 Player Productions ook weer een documentaire maken over de ontwikkeling. Net zoals ze deden bij Double Fine’s vorige crowdfunding-project Broken Age. Goed nieuws, want dat was een van de beste making ofs die ik ooit heb gezien. Geen oppervlakkig promotiefilmpje, maar een zeldzame blik achter de schermen bij de ontwikkeling van een spel. Van de allereerste conceptfase tot aan de release. (En gewoon gratis beschikbaar op YouTube!)

Om in de stemming te komen publiceerde 2 Player Productions deze week alvast een documentaire over de eerste Psychonauts. Verplicht kijkvoer voor iedere fan, en een prima introductie voor iedereen die Psychonauts nog niet kent. Ik wist dat dat spel moeilijk was om te ontwikkelen, maar niet dat de situatie zo dramatisch was. Een klein team in een omgebouwde parkeergarage, niemand die verstand had van 3D platformspellen, uitgevers die zich terugtrokken… eigenlijk is het een wonder dat Psychonauts überhaupt is gemaakt.

Psychonauts Retrospective bestaat uit 3 afleveringen van samen ongeveer een uur. Je kunt ze hieronder bekijken.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Originele Psychonauts naar PlayStation 4
Lees ook:Crowdfunding campagne Psychonauts 2 van start
Lees ook:Eerste trailer Far Cry 5
Lees ook:Google kondigt een soort spelcomputer aan
Lees ook:Dit heeft Sony aangekondigd voor PlayStation VR

Eén reactie op “Gratis docu: the making of Psychonauts

  1. G.Tom

    Gaf het al eerder aan, maar ik geef Tim geen cent. De man heeft meerdere malen aangetoond dat hij echt niet met geld kan omgaan en eigenlijk een publisher nodig heeft die hem kort houd. En dan is er ook nog dit wat ik érg shady vind:

    https://youtu.be/hFX0f_YUn1I

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.