RPG Mother naar Wii U als “Earthbound Beginnings”


Nintendo’s financiële problemen blijven geweldig nieuws voor gamers. Zaken die onbespreekbaar waren voor de succesvolle Wii blijken op de Wii U gewoon mogelijk. Een nieuwe spelserie? Hier is Splatoon! Speciale kortingsacties zoals op de pc? Geen probleem! Europeanen willen ook graag Earthbound spelen? Had dat eerder gezegd! En nu staat de voorloper van Earthbound dus ook al in de eShop. Als dit zo doorgaat zal Mother 3 binnenkort ook wel worden aangekondigd.

  • Earthbound Beginnings verscheen in 1989 (onder de titel “Mother”) voor de 8-bit Famicom spelcomputer. Er is toen ook een Engelse vertaling gemaakt, maar Nintendo besloot op het laatste moment om de game toch maar niet uit te brengen in Amerika. En die ongebruikte ROM staat nu dus in de eShop voor €6,99.
  • Het verhaal van Mother staat los van zijn beroemde sequels. Hier ontdekt een jongetje met de naam Ninten dat zijn opa paranormale krachten had.
  • Mensen die hem al hebben gespeeld waarschuwen dat Mother een stuk moeilijker is dan Earthbound. Vijanden worden al snel zo sterk dat je alleen kunt winnen door eerst urenlang te grinden voor meer ervaringspunten.
  • Ik zei het voor de grap, maar een Engelstalige versie van het GBA-spel Mother 3 lijkt na vandaag niet meer zo heel erg vergezocht. Lucas (de hoofdrolspeler van dat spel) is nu zelfs een downloadbaar personage in Super Smash Bros!

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Gerucht: Mother 3 naar Wii U eShop
Lees ook:Amerikanen willen Earthbound op Virtual Console
Lees ook:Zeldzame Earthbound Zero cartridge op eBay
Lees ook:De allereerste screenshots van Mother 3
Lees ook:Mother 3 Fan Translation is klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.