Speelbare demo van Sonic’s gecancelde Saturn-spel


Hoe gaaf is dit? Bijna 19 jaar na de eerste aankondiging (op de E3-beurs in 1996!) is Sonic X-treme eindelijk een soort van speelbaar. Het is een techdemo van één onafgemaakt level, maar het feit dat de Sonic-community deze verouderde code aan de praat heeft gekregen op moderne pc’s is toch echt een klein wondertje. Iedereen die nieuwsgierig is naar dit gecancelde spel kan de demo hier downloaden.

In deze versie van het spel is de beruchte “fisheye lens” uit de oorspronkelijke trailers nog niet aanwezig, maar ook zonder die gimmick weet Sonic X-treme je aardig in verwarring te brengen. De hele spelwereld draait om Sonic heen waardoor de richting van de zwaartekracht voortdurend verandert. Overzichtelijk is anders, maar het voelt alsof dit met wat meer ontwikkeltijd een fascinerend spel had kunnen worden.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Kijk dit: nieuwe Sonic the Hedgehog lijkt op Mario Galaxy
Lees ook:Puzzelen met zwaartekracht in indiegame Standpoint
Lees ook:Alweer een nieuwe Sonic game voor Wii en DS
Lees ook:Sega: “Sorry voor al die slechte Sonic-spellen”
Lees ook:Sonic Colours op de DS = Sonic Rush 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.