Wel ja, een documentaire over Nintendo’s Power Glove


Een documentaire over de Power Glove? Hoe veel kan daar over te vertellen zijn? Voor iedereen die dit accessoire niet heeft meegemaakt: de Power Glove was een controller voor Nintendo’s eerste spelcomputer die je aantrok als een handschoen. De spellen bestuurde je vervolgens door je arm te bewegen en handgebaren te maken. Een soort vroege voorloper van de Wiimote dus. Er werden maar 2 spellen voor ontwikkeld – allebei niet leuk om te spelen – en de Power Glove verkocht dan ook nauwelijks. Zelfs een hoofdrol in de hilarisch slechte Nintendofilm The Wizard kon dit accessoire niet redden.

Voor zover ik weet is dat, wat ik net schreef, alles wat er over de Power Glove valt te vertellen. Het zal mij dan ook benieuwen hoe de makers van deze documentaire anderhalf uur willen vullen. Er zijn interviews met de bedenkers van het apparaat en ook veel aandacht voor kunstenaars en chiptune-muzikanten die de Power Glove nu nog gebruiken op het podium, maar dan nog lijkt het mij een mager onderwerp. Aan de andere kant: de Kickstarter-campagne is met 15.000 dollar vrij bescheiden, dus wie weet kunnen we volgend jaar zelf beoordelen of The Power of Glove interessant genoeg is.


[g.forum]

Lees ook:Trailer voor Microsoft’s Atari-documentaire
Lees ook:Documentaire over indie games bijna klaar, nieuwe trailer
Lees ook:Documentaire over mysterieus arcadespel Polybius
Lees ook:Achter de schermen bij avonturenspel Life is Strange
Lees ook:Kunstenaars die samenwerken met indie spelontwerpers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.