A Link To The Past in 3D? Miyamoto denkt erover


“Well actually, even Mr. Miyamoto himself has been talking recently about going back to the 2D Zelda games. In particular the ones that were designed with multiple levels to the world like A Link to the Past, and taking those 2D graphics and recreating them in 3D so that you could get a sense for the depth of those worlds.”

Aldus Eiji Aonuma (Nintendo’s vaste Zelda-regisseur) in reactie op de vraag of hij ooit nog een traditionele 2D Zelda wil maken. Ik zou waarschijnlijk kwaad moeten zijn dat Miyamoto wéér niet verder komt dan het recyclen van oude klassiekers, maar als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik er eigenlijk wel zin in heb. A Link To The Past ziet er vast prachtig uit in 3D. En als ik echt zo graag een nieuwe 2D Zelda wil spelen… wel, dan kan ik altijd nog beginnen aan The Minish Cap. Tot mijn schaamte de enige Zelda die ik nog nooit heb gespeeld.

Let wel: Eiji Aonuma heeft het hier niet over een complete remake met Ocarina of Time-graphics, maar gewoon een port van het originele SNES-spel met een subtiel 3D-effect. Een beetje zoals de 3D Classics-serie, alleen dan met een spel dat je ook echt wilt spelen. (Nintendo zou ZO VEEL geld kunnen verdienen als de remakes in de 3D Classics-serie ook echt klassiekers waren. De opgepoetste graphics vind ik iedere keer schitterend, maar wie wil er anno 2011 nog Urban Champion spelen?)

[g.forum]

Lees ook:Eiji Aonuma heeft The Legend of Zelda nooit uitgespeeld
Lees ook:Eijij Aonuma over de nieuwe Legend of Zelda
Lees ook:HD remake van Zelda: The Wind Waker naar de Wii U
Lees ook:Iwata vraagt: Legend of Zelda – Majora’s Mask 3D
Lees ook:En de volgende 3D Classic is… Urban Champion

2 reacties op “A Link To The Past in 3D? Miyamoto denkt erover

  1. berend jan

    ik vindt ook twinbee een geweldig 3d effect hebben, een erg goed spel met top 3d effect…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Is die echt zo goed? Pop’n Twinbee op de SNES is een van mijn favoriete shoot’em ups aller tijden (dat die nog niet in de Wii Virtual Console staat is echt een schande), maar de NES-versie ziet er zo kaal en primitief uit. Speelt het echt al als een volwaardige shoot’em up?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.