Geschiedenisles: Kensuke Tanabe over Doki Doki Panic


“Miyamoto looked at it and said, ‘Maybe we need to change this up,’” Tanabe recalled. He suggested that Tanabe add in traditional side-scrolling gameplay and “make something a little bit more Mario-like.”

“As long as it’s fun, anything goes,” Tanabe remembers Miyamoto saying.”

Heel even dacht ik dat Kensuke Tanabe ging zeggen dat Doki Doki Panic – het platformspel dat Nintendo speciaal voor Amerika en Europa veranderde in Super Mario Bros. 2 – oorspronkelijk ook écht een Mario-spel was. Stel je voor! De ironie!

Maar helaas, zulke spannende onthullingen blijven uit in dit interview met regisseur Kensuke Tanabe. Doki Doki Panic moest vanaf het begin gaan over een Arabische familie (de hoofdrolspelers van een Japans televisieprogramma) en de grote wisseltruc gebeurde echt pas later.

Toch is het best een interessant interview. Al was het maar omdat er zo weinig over Doki Doki Panic bekend is. Wist je bijvoorbeeld dat het eerst een verticaal platformspel zou worden? Daar kwam het ‘oppakken en weggooien’ spelmechanisme ook vandaan – zo kon de familie trapjes bouwen naar hogere verdiepingen. De horizontale levels ontstonden pas toen Shigeru Miyamoto zich ermee ging bemoeien. Ik hoop dat Doki Doki Panic nog eens uitgebreid wordt behandeld in Iwata Vraagt. Interviews over oude NES-spellen fascineren me mateloos. Het was zo’n creatieve periode! In een paar jaar tijd vond Nintendo een handvol genres uit waar ze tot de dag van vandaag op voortborduren.

[g.forum]

Lees ook:Super Mario Bros. 1 & 2 hebben stiekem dezelfde hoes
Lees ook:Een biljartspel voor mensen die niet van biljart houden
Lees ook:Polytron zegt iets over Fez
Lees ook:Miyamoto’s stoel van touwen
Lees ook:Volledige officiële Europese Virtual Console launch line-up

Eén reactie op “Geschiedenisles: Kensuke Tanabe over Doki Doki Panic

  1. Kars

    Ah dus de Shy Guys zijn eigenlijk heel niet van Mario?;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.