Twintig beste SNES-spellen volgens Screw Attack


Hoe iemand een top 20 van beste SNES spellen kan maken zonder de vier spellen in dit plaatje, ik weet het niet. Maar zijn dit soort lijsten daar niet juist voor bedoeld? Om het er heerlijk mee oneens te zijn en in gedachten je eigen lijst samen te stellen? Wat? Super Mario World niet op één? Waarom staat F-Zero zo laag en wat doet Donkey Kong Country überhaupt in de lijst!? Dus dat, en óók om een traantje weg te pinken bij al die mooie herinneringen en fantastische spelmuziek.

Het enige minpunt: drie spellen in de lijst die Europa nooit gehaald hebben. Nintendo, ik reken erop dat jullie die vergissing goed maken via de Virtual Console!

20 tot 11

10 tot 1
Zie ook:
- Hoe Super Mario Galaxy eruit zou zien op de SNES
- Angry Videogame Nerd speelt Virtual Boy

Lees ook:Nintendo’s grote nieuws deel 3: Virtual Console Arcade
Lees ook:De tien beste GameCube spellen volgens Screw-Attack
Lees ook:NTSC spellen op PAL virtual console steeds dichterbij
Lees ook:Voorlopig geen Virtual Console op de Switch
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL

8 reacties op “Twintig beste SNES-spellen volgens Screw Attack

 1. Kikujiro

  Nou deze filmpjes zal ik vanavond thuis eens gaan bekijken, maar het feit dat Stuntrace FX er niet bij zit, zegt mij al genoeg! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Y-fuzz

  Dat ze Super Metroid als eerste kiezen is niet verrassend met een naam als Screwattack:P

  Verder had ik in het SNES tijdperk alleen een NES dus heb er maar weinig van gespeeld. Gelukkig kan ik via de VC dit inhalen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Teun gc

  Met unirally heb je het wel juist, maar hoe kun je dat nou van sim city zeggen? Dat was en is een puur pc spel dat gepoort is. Natuurlijk hoort dat niet in de top 20. En natuurlijk hoort Donkey Kong Country dat wel. Weet je hoeveel ik dat gespeeld heb? Hoe groot de indruk was toen ik het eerst speelde? Net een tekenfilm dacht ik toen!

  En F-zero, die hoort helemaal niet in de lijst thuis! :P Kortom, meningen verschillen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Roland

  ik had (en heb nog steeds) alleen een NES, en ik hou niet van RPG’s, dus de meeste van de spellen ken ik niet.. supermario world heb ik bijvoorbeeld nooit gespeeld..
  binnenkort maar weer eens die VC op mn PC gooien..

    /   Beantwoorden  / 
 5. IR

  Sim City was supertof op de SNES. En Unirally misschien nog wel beter (fijn om hier gelijkgestemden tegen te komen).

  Maar ik vind het vooral bizar om te beseffen dat Super Mario World al zo oud is (in japan al uitgekomen in 1990!!!) en eigenlijk maar een paar jaar nieuwer is dan het (veel meer gedateerde) SMB3, en dat er eigenlijk in die meer dan 17 (!!!!) jaar daarna er zo weinig veranderd is. Of ik word gewoon een nostalgische oude lul, dat kan natuurlijk ook.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Roland

  nou ik vind dat als je kijkt naar wat we 17 jaar geleden speelden en hoe het er nu uit ziet, dan verheug ik me op wat er over 17 jaar te spelen valt!

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  “Of ik word gewoon een nostalgische oude lul, dat kan natuurlijk ook.”

  Ha, dat denk ik zelf ook weleens (over mezelf). Met videogames in het algemeen is er natuurlijk zat veranderd, maar qua 2D platformgames is er nog steeds weinig dat bij Super Mario World in de buurt komt. Een echte klassieker.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ruud

  De lijst heeft niets verrassends in zich eigenlijk en is wel een goede afspiegeling. Zoals ze zelf ook zeggen zullen er altijd goede spellen buiten de boot vallen in dit soort lijstjes.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.