BreakQuest: Extra Evolution als freemium-spelletje naar de Vita


Dit is BreakQuest: Extra Evolution, een toffe Breakout/Arkanoid-kloon met fraaie kunstzinnige graphics en pulserende electro op de soundtrack. Oorspronkelijk verscheen BreakQuest al in 2010 als Mini voor de PSP. Die versie is uiteraard gewoon speelbaar op je PlayStation Vita, maar ontwikkelaar Beatshapers heeft besloten om ook een exclusieve Vita-versie te maken met verbeterde graphics en 10 nieuwe bossfights.

Wat vooral opvalt aan Extra Evolution is dat het wordt uitgebracht als freemium-spelletje. Vita-bezitters kunnen deze versie van BreakQuest dus gratis downloaden, maar krijgen daar dan maar 33 ballen bij. Zodra je die hebt opgespeeld kun je nieuwe ballen kopen in sets van 100 (€1,99), 200 (€2,99) of 500 (€3,99) stuks. Hoe slechter je bent, hoe duurder het wordt om BreakQuest uit te spelen.

Kijken op YouTube

Ik heb geen smartphone en geen Facebook-account, dus dit was mijn eerste kennismaking met het Freemium-model. Ik ben nu al geen fan. Toegegeven: BreakQuest pakt het nog best netjes aan (het spel is tot nu toe zo makkelijk dat die 33 ballen misschien wel genoeg zijn, en als de moeilijkheidsgraad over een paar levels alsnog omhoog schiet is er ook nog een infinite balls-pakket (€6,99) waarmee je het volledige spel min of meer koopt), maar de gedachte om te betalen voor voorwerpen die virtueel “op” kunnen raken staat me enorm tegen. Ik had gehoopt dat de spelcomputers niet aan deze gekte mee zouden doen, maar nu is het dan toch zover. Toen een bezoeker van PlayStation Blog hier gisteren over klaagde reageerde programmeur Alexey Menshikov als volgt: “Unfortunately, the reality is changed – freemium and free2play is primary business models nowadays and coming to PlayStation.”

Ondanks dat raad ik alle Vita-bezitters toch aan om BreakQuest: Extra Evolution even te downloaden. Het speelt lekker weg en ieder level geeft weer een verrassende draai aan het oeroude Breakout-concept. De eerste 33 ballen zijn gratis, dus je hebt niets te verliezen.

[g.forum]

Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Een natuurgebied inrichten in Ecolibrium op de Vita
Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV
Lees ook:Volgend jaar geen PS3- en Vita-spellen meer bij PS Plus
Lees ook:Sony’s gratis Welcome Back-spellen (PS3, PSP) nu beschikbaar

Eén reactie op “BreakQuest: Extra Evolution als freemium-spelletje naar de Vita

  1. simon

    wel aardig, maar blijft een beetje programmer art naar mijn mening, heeft nog erg weinig karakter. soundshapes heeft daar ook last van. jammer want het lijken me wel leuke spellen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.