NGP-spellen simultaan in winkel en PlayStation Store


“One thing we learnt from PSP, is that we want to have simultaneous delivery in digital and physical for NGP. Just to clarify that, all games that appear physically will be made available digitally.”

Dat gaat de goede kant op met die Next Generation Portable. De PSP Go met alleen maar downloadbare spellen kwam achteraf misschien een paar jaar te vroeg, maar een spelcomputer waarbij je altijd kunt kiezen tussen de speelgoedwinkel en de PlayStation Store is een mooi alternatief. Ik ben benieuwd of dat ook bij mij voor een gedragsverandering zorgt. Als ik nu de keuze heb ga ik liever voor de verpakte versie, maar dat kan zomaar veranderen als de digitale versie op dezelfde dag beschikbaar is (helemaal als die versie dan ook een paar euro goedkoper is, maar dat verwacht ik niet). Nu ik mijn huidige PSP alleen nog maar gebruik voor kleine downloadbare spelletjes merk ik dat het toch wel erg makkelijk is om alles altijd bij de hand te hebben.

Uit een enquette van Ubisoft bleek vorige week trouwens dat de prijs van de NGP wordt geschat op 250 dollar voor de gewone versie en 350 doller voor de versie met een ‘altijd online’ 3G verbinding.

[g.forum]

Lees ook:Wat doet digitale distributie met de waarde van zeldzame spellen?
Lees ook:Firmware 2.40 nu beschikbaar
Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:Frobisher Says en [email protected], twee gratis Apps voor de Vita
Lees ook:Het hoesje van Mighty No. 9

4 reacties op “NGP-spellen simultaan in winkel en PlayStation Store

 1. Berend Jan

  De race voor 250 euro kostende handhelds is on merk ik. No way dat ze winst maken op de NGP als die voor 250 in de winkel ligt.
  .
  Ik verwacht dat nintendo trouwens weer keurig wel winst maakt op de 3DS, de hardware daarvan is al 4 jaar oud en makkelijk te maken en goedkoop samen te voegen. De NGP daarentegen krijgt weer top of the line spullen, dat gaat Sony weer veel geld kosten. Helemaal als hackers dat ding binnen een paar maanden open krijgen dan verkopen ze alleen maar machines en geen software.
  .
  De software wordt gewoon even duur zowel online als offline, dat moet van de europese wetgeving anders is het oneerlijke concurrentie voor de winkels. Dat is ook de reden dat digitale distributie op steam niet voor goedkopere AAA titels heeft geleid. De spellen die alleen digitaal uitkomen daarentegen zijn wel goedkoper te koop voor 30 tot 5 euro…
  .
  Ik blijf de NGP een geweldig apparaat vinden maar ik denk dat ze weer niet dorhebben wat de doelgroep wil met een portable game machine. Ik wil geen God Of War spelen die zowel op mijn PS3 als de NGP draait. Ik wil makkelijk te spelen spellen spelen of spellen die ik in kleine stukjes kan spelen inplaats van in grote sessies…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Mwah, bij de PS3 duurde het vier jaar voordat iemand hem had gehackt. Als Sony de NGP ook zo goed beveiligt maken de piraten de komende jaren nog geen kans. Hopelijk!
   .
   Persoonlijk ben ik het verder helemaal met je eens – ik hoef ook geen draagbare PS3 – maar als ik terugdenk aan vroeger keek ik daar heel anders tegenaan. Voor mijn eerste Gameboy kocht ik ook vooral de uitgebreide spellen die het meeste leken op wat ik speelde op de NES en SNES. Veel waar voor m’n geld, dat had ik het liefst. Mijn voorliefde voor kleine high score-spelletjes kwam pas veel later. Ik kan me dus best voorstellen dat de jeugd van tegenwoordig juist wel zit te wachten op een draagbare God of War. Die doelgroep bestaat vast wel, ik weet alleen niet of ik er ook bij hoor.

     /   Beantwoorden  / 
 2. gianny

  kost het geld dat 3g internet is dat net zo als bij ipod?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Je hebt dan inderdaad een abonnement nodig zoals bij een iPhone of 3G iPad. Hoe dat precies gaat uitpakken is nog niet bekend. Misschien kan Sony zelf een aantrekkelijk geprijsd jaarabonnement aanbieden ism een telecom-bedrijf? Anders lijkt het me een hoop geld alleen om buitenshuis online te kunnen gamen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.