Draagbare Uncharted niet ontwikkeld door Naughty Dog, wel veelbelovend


Demonstratie van Uncharted op de NGP. Dit is geen port van Uncharted 1, maar een nieuw avontuur dat op dit moment wordt ontwikkeld door Sony Bend (bekend van Syphon Filter: Logan’s Shadow en Resistance: Retribution). Twee dingen vallen op:

 • De virtuele jungle ziet er verbazingwekkend goed uit. Je zou bijna gaan geloven dat die nieuwe handheld echt beelden van PS3-kwaliteit kan produceren.
 • Drake maakt gebruik van bijna iedere gimmick in de NGP. Om een ladder te beklimmen wrijf je over het touch pad (overbodig) en om aan een liaan te slingeren zwaai je de hele NGP heen en weer (irritant). Nauwkeurig richten met de ingebouwde motion sensors ziet er gelukkig wel handig uit en een rotswand beklimmen door richeltjes aan te tikken gaat ook lekker vlot.

De techniek lijkt kortom goed te werken en de gimmicks zijn gelukkig optioneel. Rest alleen nog de vraag of Sony Bend net zulke sterke dialogen schrijft als Naughty Dog.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation Plus ook naar de Vita
Lees ook:Kijken: nieuwe techdemo’s voor PlayStation Move
Lees ook:Nog meer beelden van Uncharted 4
Lees ook:Lair maakt ook gebruik van PS3 tilt sensors
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 41: Ik mag deze rotswand niet vergeten

4 reacties op “Draagbare Uncharted niet ontwikkeld door Naughty Dog, wel veelbelovend

 1. piratus

  Ik heb echt 0.00% intresse in de psp2 tot nu toe: ik heb nog geen enkele game gezien die me ook maar wat intreseert, het kan mij eigenlijk niet veel schelen hoe sterk zo’n apperaat wel niet mag zijn ik wil gewoon leuke speleln zien ! Psp had ik ook pas in de later jaren gekocht toen ik pas zag wat voor leuke spellen er achter al die troep lag.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Shitbull55

  Lijkt me een geweldig apparaat, maar betwijfel of het écht een commercieel massa-succes wordt. Touchscreens? Zóóó 2004. Het scherm aan de achterkant is wel vernieuwend, maar lijkt me geen systemseller.
  Graphics? Mooi! Maar de PSP had ook supergraphics… De 2e consolestick? Super…maar ook geen systemseller voor de massa. Kortom, het lijkt me meer een hardcore gamergadget dan een apparaat waar de massa vol voor gaat. Het is gewoon niet innovatief genoeg in mijn ogen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   PSP supergraphics? Ik vond dat eerlijk gezegd erg tegen vallen. Voor 2D games brilliant, maar de meeste games voor het ding zijn 3D en dat is echt waardeloos. Lege achtergronden, houterig.. dat was voor mij nooit een selling point geweest. Heb de PSP graphics vanaf het begin lelijk gevonden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Hm, ik herinner me dat die graphics in 2005 toch wel opzienbarend waren hoor. De meeste recente handheld was de GameBoy Advance en iedereen verbaasde zich erover dat we nu ineens draagbare spellen van PS2-kwaliteit konden spelen. Qua opwinding kun je het volgens mij best vergelijken met de reacties die de (graphics van de) NGP nu oproepen.
    .
    Dat gezegd hebbende… persoonlijk deed het mij ook niet zoveel. Ik speel de grote avonturenspellen toch het lieft op een console. Als ik een NGP koop zal het wederom zijn voor de kleine/maffe/experimentele spelletjes. Mogelijkheden genoeg, ik vrees alleen dat hij echt heel duur gaat worden. :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.