GameTrailers bespreekt Half-Minute Hero


Het grootste probleem met Half-Minute Hero is dat dit spel nog niet voor Europa is aangekondigd. Zelfs niet als downloadbare titel in de PlayStation Store. Dat is jammer omdat de RPG van dertig seconden er verder zo geslaagd uitziet. Het malle concept (je hebt steeds dertig seconden om tussen dorpjes te reizen – alle kerkers, random encounters en side-quests moeten binnen die halve minuut worden geklaard) is uitgewerkt tot een volwaardig avontuur dat volgens GameTrailers ook nog humoristisch is. Samenvattend: een grappige, originele, razendsnelle RPG met muziek van de Japanse rockband The Alfee en fantastische nep-16-bit graphics. Ik wil het! Welke uitgever waagt de gok en brengt dit spel naar Europa?

(Een demo van Half-Minute Hero uit de Amerikaanse PlayStation Store krijg ik niet aan de praat omdat de PSP (in tegenstelling tot de PS3) maar één account tegelijk toestaat. Door deze demo te installeren, zo waarschuwt de PSP, zou mijn Europese account onbruikbaar worden).

[games.blog forum]

Lees ook:Het vervolg op Half-Minute Hero is een platformspel
Lees ook:Half-Minute Hero ontwikkelaar’s nieuwe spel heet Jikandia: The Timeless Land
Lees ook:Een RPG van 30 seconden
Lees ook:Je PlayStation Network-account wordt een SEN-account.
Lees ook:Devil May Cry 4 demo aanstaande donderdag (dat is morgen)

4 reacties op “GameTrailers bespreekt Half-Minute Hero

 1. Gulzt

  Volgens mij moeten we gewoon zelf een uitgever worden. GEnoeg games die we voor onze rekening kunnen nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Ah, bij nader inzien is deze game toch aangekondigd voor Europa. Ik mag blijkbaar geen linkjes plaatsen? (bericht wordt niet geplaatst), maar check het officiële EU playstation blog. Vrij recent artikel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Het spamfilter was geschrokken van je link, heb de post alsnog goedgekeurd. Goed nieuws! :D Dat wist ik nog niet. En wéér is het Rising Star die hem naar Europa haalt. Leuke uitgever, een soort EU-tegenhanger van Atlus die zich specialiseren in de wat apartere Japanse games. (De plannen voor G.publisher kunnen weer even in de ijskast ;) ) Ze zijn er nog niet uit of het een UMD-release of een downloadable wordt (of allebei).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.