Interview met de makers van LocoRoco Remastered


The characters also had a mood gauge in the original designs. If they were in a bad mood, they would split into pieces when falling from high up, or they would become harder to control. I thought the idea was interesting but actually playing with the characters like that was just annoying [laughs].

Er gebeurt iets interessants op PlayStation Blog. Waar Sony de site tot nu toe vooral gebruikte om aanbiedingen in de Store te promoten, verschijnen er de laatste tijd steeds meer achtergrondverhalen over first party spellen. Een filmpje waarin Hermen Hulst (Guerrilla Games) wordt geïnterviewd door Neil Druckman (Naughty Dog), een uitgebreid analyse van één eindbaas in Horizon Zero Dawn, en gisteren een Iwata Asks-achtig gesprek met de makers van PSP-klassieker LocoRoco. Het maakt de site een stuk leuker om te bezoeken.

Aanleiding van dat laatste interview is LocoRoco Remastered, sinds gisteren te downloaden voor de PlayStation 4. LocoRoco was al een van mijn favoriete platformers, en alle kleine details die hier worden genoemd maken me nog enthousiaster. Wist je bijvoorbeeld dat je aan de monden van LocoRoco’s kunt zien wie welk gedeelte van de soundtrack zingt? En dat de poppetjes hele gesprekken met elkaar voeren (in hun eigen fantasietaaltje) als spelers ze een tijdje met rust laten? Hoogste tijd om het hele avontuur weer eens door te spelen. Hopelijk is het nog net zo leuk als 10 jaar geleden.

LocoRoco Remastered is nu te koop voor €14,99 (tijdelijk €11,99 voor PS Plus-abonnees). Trailer na de klik.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Happy happy! Joy joy! LocoRoco 2 trailer
Lees ook:Locoroco krijgt wereldwijde release
Lees ook:Multiplayer minigames in LocoRoco 2
Lees ook:LocoRoco 2 per ongeluk aangekondigd voor 2008
Lees ook:LocoRoco Midnight Carnival: nieuwe download-only LocoRoco voor de PSP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.