Dit zijn de huurprijzen op PlayStation Now


Op een PlayStation 4 kun je geen oude (PS3, PS2, PS1) games spelen. Om hun nieuwe spelcomputer toch een beetje backwards compatible te maken heeft Sony ‘PlayStation Now’ verzonnen: een service waarmee spellen via het internet naar de PS4 worden gestreamd. Nooit meer grote bestanden downloaden, gewoon aanklikken en direct spelen.

Het enige probleem: PlayStation Now lijkt een beetje duur te worden. Ik weet niet wat voor prijzen ik had verwacht, maar 15 dollar om een maand toegang te krijgen tot Final Fantasy XIII 2 is best wel pittig. Helemaal omdat dat spel in de meeste winkels nog steeds te koop is voor ongeveer datzelfde bedrag. Sommige andere titels zijn iets voordeliger (hoe ouder hoe goedkoper, zo lijkt het), maar vergeleken met Sony’s gewone downloadwinkel klinkt PlayStation Now nog niet heel erg aantrekkelijk.

 • De prijzen zijn afkomstig uit de beta-versie van PlayStation Now en kunnen dus nog worden aangepast voor de echte lancering.
 • Eerder dit jaar beloofde Sony dat er ook een Netflix-achtig “all you can play”-abonnement komt. Ik word steeds benieuwder hoe veel dat gaat kosten.
 • Een ander nadeel van PlayStation Now: het werkt alleen als de PS4 met een kabel is aangesloten op het internet. In het onderstaande filmpje probeert gamesjournalist Steve Marinconz of het ook lukt via Wi-Fi en dat is geen prettig gezicht.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een all-you-can-play abonnement voor PlayStation Now
Lees ook:PS3 firmware update 1.6, red ons!
Lees ook:Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
Lees ook:Europese PSN-kaarten tegelijk met de PSP go gelanceerd?
Lees ook:Apple TV krijgt Wiimote-achtige spelcontroller

5 reacties op “Dit zijn de huurprijzen op PlayStation Now

 1. G.Tom

  Ik zag dit ja! Belachelijke prijzen, die kabelverbinding, en het feit dat het zelfs dan niet altijd goed werkt maakt dit een hele grote afknapper voor me. Nee bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  Als je door FF XIII 2 moet spelen voor 5 euro per 4 uur ben je een vermogen kwijd aan de game. Dat spel is toch iets van 60 uur lang ofzo? Dan kun je beter een PS3 kopen met de game erbij dan ben je goedkoper uit.
  .
  Krijg je dan ook 4 uur tijd tegoed of krijg je gewoon 4 uur tijd. Met andere woorden kan ik nu eenhalf uur spelen en morgen weer een uur en donderdag 1,5 uur. Of moet ik nu dan 4 uur achter mijn PS4 blijven zitten. Als dat 2e de waarheid is dan kan ik nooit de 4 uur gebruiken aangezien ik nooit langer dan 2 uur achter elkaar op mijn spelcomputer speel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat is mij ook niet helemaal duidelijk, maar ik vermoed gewoon 4 uur tijd. (Ik bedoel die optie voor een week zal ook wel een letterlijke week zijn en niet een tegoed van 7 x 24 uur). Waarschijnlijk is die optie er alleen zodat Sony kan adverteren met “vanaf $4,99″ ook al begrijpt iedereen dat een week of maand veel voordeliger is.

   Die verplichte kabel betekent dat ik PSNow sowieso wel nooit zal gebruiken (geen zin om een kabel door drie kamers te trekken), maar anders zouden die prijzen me ook afschrikken. Hopelijk overtuigen alle reacties op het internet Sony ervan dat dit echt niet kan.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Die kabel snap ik wel. Mijn ps4 en ps3 heb ik ook bekabeld aangesloten. Ondanks de 100% wifi verbinding en zogenaamde sterke router blijkt mijn verbinding tot 30% sneller en ook stabieler met de kabel. Zo is streetfighter IV onmogelijk draadloos. Zodra er een pakketje verloren gaat wordt je direct gedisconnect. Hoe dan ook, dat ze het eisen is jammer , maar ik kan het sowieso aanbevelen als het even kan.

    /   Beantwoorden  / 
 4. davince

  Gewoon lekker tweedehands (of in de uitverkoop) de oude spellen scoren en native spellen op je oude console.
  Unlimited fun en waarschijnlijk goedkoper!
  Die prijzen zijn gewoon absurd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.