Sony blikt terug met nostalgische PlayStation-commercial


Om te vieren dat het PlayStation-merk 18 jaar bestaat (en stiekem natuurlijk ook om reclame te maken voor de PlayStation 4) lanceerde Sony vandaag een heerlijk nostalgisch filmpje. Het begint in 1995 op een jongenskamer, waar Daniel samen met zijn beste vriend een potje Tekken speelt op de PlayStation. Vanaf daar neemt het filmpje je mee op een reis door de tijd. Daniel’s televisie wordt ieder jaar groter en platter, de posters aan de muur veranderen mee met zijn smaak (van Air via Kasabian naar de Arctic Monkeys) en uit het raam zie je de skyline langzaam groeien. En natuurlijk het belangrijkste: Daniel koopt iedere keer braaf de nieuwste PlayStation. Wat heerlijk om het opstartscherm van de PS2 weer even terug te zien!

Kijken op YouTube

 • Het is een beetje vreemd dat Daniel en zijn vriendengroep nauwelijks ouder worden, maar de evolutie van een jongenskamer door de jaren heen is perfect getroffen. De muur bedekt met posters, de steeds iets mooiere meubels, rondslingerende tijdschriften en pizzadozen uit ieder tijdperk… dit is de PlayStation in zijn natuurlijke omgeving.
 • Alleen dat blauw/paarse licht in de 2013-versie, waar slaat dat op? Is dat echt hoe pubers hun slaapkamers tegenwoordig verlichten?
 • Wil je nog verder terug in de tijd? Bekijk dan ook Nintendo’s schitterende reclamefilmpje voor Super Mario All-Stars (of de oorspronkelijke Japanse versie) waarin je ziet hoe gamen eraan toeging in de jaren ’80.

[g.forum]

Lees ook:Bioshock 2 special edition posters bevatten geheime boodschap
Lees ook:Kijk dit: nostalgische Super Mario All-Stars reclame
Lees ook:Deze Pokémon-portretten zijn stiekem ook plattegronden
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 359
Lees ook:Nieuw filmpje van indiegame Storyteller

2 reacties op “Sony blikt terug met nostalgische PlayStation-commercial

 1. G.Zaaltje

  Op het laatst kon hij pas blijkbaar z’n kamer opruimen xD

    /   Beantwoorden  / 
 2. davince

  Knap gemaakt! Heerlijk om te kijken. Bedankt Erik.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.