Indiegame Hotline Miami naar PS3 en Vita


De extreem geweldadige indiegame Hotline Miami komt naar PlayStation 3 en Vita. Ontwikkelaar Abstraction Games (uit Nederland!) werkt op dit moment aan een nieuwe versie van het spel die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden op Sony’s hardware. In de pc-versie bestuurde je je seriemoordenaar met muis en toetsenbord, dus ik stel me voor dat de Vita-versie iets gaat doen met touchscreens. Het wordt een zogenaamde “Cross-Buy” titel, wat inhoudt dat je Hotline Miami straks maar één keer hoeft te kopen om hem vervolgens toch te mogen spelen op PS3 én Vita. Netjes!

Hotline Miami gaat over een man die via zijn antwoordapparaat opdrachten krijgt om mensen te vermoorden. Tot zover is het verhaal nog goed te volgen, maar daarna duikelen de surrealistische plotwendingen zo snel over elkaar heen dat je als speler geen idee meer hebt wat echt gebeurt en wat niet. Het spel zelf is een bikkelmoeilijke arcadegame waarin je van bovenaf door gebouwen sluipt en vijanden vermoordt. Iedere kogel is dodelijk, dus bereid je voor op ouderwets veel instant restarts. Dankzij de pixelige retrographics oogt Hotline Miami redelijk onschuldig, maar ondertussen worden er wel letterlijk schedels ingeslagen, ledematen afgerukt en mensen doormidden gehakt. Aanvankelijk moedigt het spel je juist aan om zinloos geweld te gebruiken, maar gaandeweg wordt je als speler steeds meer aan het twijfelen gebracht. Is het wel zo tof om mensen te vermoorden? Zijn computerspelletjes wel zo onschuldig?

Hotline Miami verschijnt aankomende lente voor PlayStation 3 en Vita. De pc-versie is nog steeds te koop voor €8,49.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Indie ontwikkelaar Cactus kondigt Hotline Miami aan voor pc, Mac en “consoles”
Lees ook:Verontrustende trailer voor Binding of Isaac: Rebirth
Lees ook:Nederlandse indiegame Super Crate Box op de Vita
Lees ook:GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar
Lees ook:Bekijk de verpakking + launch Apps van de PlayStation Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.