Betalen in de PlayStation Store met iDeal en PayPal


He dat is handig. Toen Sony eerder deze week aankondigde dat de PlayStation Store een facelift kreeg vond ik dat niet echt nieuwswaardig (hoewel hij wel een stuk overzichtelijker is geworden), maar nu ik lees dat gamers in de Benelux voortaan ook met iDeal en PayPal kunnen betalen ben ik toch wel blij met de vernieuwde Store. Dit betekent nooit meer door de stromende regen naar een speelgoedwinkel fietsen om zo’n PSN-kraskaartje te halen. (Dat overkwam mij laatst en het was niet leuk).

Voordat jullie nu massaal naar jullie PlayStation 3′s hollen moet ik de bovenstaande alinea nog wel een klein beetje nuanceren: het is niet echt mogelijk om in de Store te betalen met iDeal en PayPal. De truc is om eerst naar de website sonyentertainmentnetwork te gaan (ook compatible met de browsers van de PS3 en Vita) en daar je tegoed aan te vullen. Log in met de knop “Account beheren“, klik op het tabblad “Account”, daarna op “Portemonnee” en kies je favoriete betalingsmethode. Met het tegoed dat je daar aanvult kun je vervolgens betalen in de Store. Nog steeds een kleine omweg dus, maar je kunt nu in ieder geval zelf een bedrag bepalen. De tijd dat je 50 euro moest investeren om een spel van €3,99 te downloaden is definitief voorbij. (Plus: geen fietstochten door de stromende regen meer). Creditkaartbezitters halen nu ongetwijfeld hun schouders op, maar voor iedereen die het zonder die luxe moet stellen is dit echt een grote verbetering.

[g.forum]

Lees ook:Europese PSN-kaarten tegelijk met de PSP go gelanceerd?
Lees ook:Je PlayStation Network-account wordt een SEN-account.
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 107
Lees ook:Google wil spelletjes verkopen via de Chrome Web Store
Lees ook:GameTrailers bespreekt Half-Minute Hero

15 reacties op “Betalen in de PlayStation Store met iDeal en PayPal

 1. Wormpaul

  Ik haal m`n schouders op als jarenlange creditcard bezitter…
  .
  Overigens vind ik het wel lastig om als PS+ bezitter te vinden welke games ik nu gratis kan downloaden, maar misschien moet dat even wennen..

    /   Beantwoorden  / 
 2. monoliet

  Wormpaul = vrij simpel ga in de linkse baar en ga naar
  games – dan naar playstation + dan naar instant game colectie
  daar staan alle free leen games
  en ook de rest vind je onder instant colectie

    /   Beantwoorden  / 
 3. Iemand die Van gamen houd.......

  Voor mij is het geen probleem Ik kan zelfs zonder die methodes betalen :)
  Want ik woon niet zo ver van een Shell en daar verkopen zij ze

    /   Beantwoorden  / 
  1. Iemand die Van gamen houd.......

   En ik neem liever de Fysieke-manier

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Waarom liever fysiek? Het is een handige manier om aan reservedoosjes te komen (voor als er een speldooesje sneuvelt), maar verder heb je toch niets aan al die kraskaarten? Ik ga die dingen nu in ieder geval niet meer kopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Iemand die Van gamen houd.......

     De Fysieke kaartjes dus als ik Bijvoorbeeld een Spel ga kopen en er is een download Versie dan neem ik de Gedownloade versie (Zoals bij NSMB2)

       /   Beantwoorden  / 
 4. Randolph

  Erik, er is zo’n site waar ik al tijden gebruik van maak: http://www.psncode.nl/eu-psn.php
  Daar kun je gewoon via ideal een psn kaart kopen en hij komt gelijk ingescand in beeld. Ideaal! Zo hoefde je ook al niet naar de winkel ;)

  Maar dit is ook wel heel handig inderdaad, maar de mogelijkheid om het via ideal te regelen was er dus al wel!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Via een dergelijke site heb ik ooit een Amerikaanse krascode gekocht (toen die optie nog niet bestond in Europa), maar daar moest ik toen een paar dollar extra betalen voor hun winst. Die site waar jij naar linkt verkoopt ze gewoon voor de reguliere winkelprijs… hoe kan dat? Het is toch geen liefdadigheid neem ik aan. Ergens moet iemand geld verdienen, maar ik zie niet hoe.

     /   Beantwoorden  / 
   1. RikkieR

    Ik neem aan dat de winkels er ook winst op maken. Niet heel onlogisch dat een webwinkel dat ook doet met dezelfde prijs, toch? Ik deed dit ook al jaren voor m’n Nintendo points. Via http://www.gamecards.nu maar volgens mij leveren die nu geen Nintendo kaartjes/codes meer.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Randolph

    Die website verdient gewoon geld met de reclames op de site zelf. Het is geloof ik 1 persoon die al die kaartjes inscand en verkoopt, verder verdient hij alleen aan de reclames. Leuk bijbaantje denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
 5. MaxG

  Grote kans dat dit het einde is voor websites als http://www.psncode.nl

  Toch lekker makkelijk voor de consumenten :D

    /   Beantwoorden  / 
  1. sebastiaan

   Jammer he ;)

     /   Beantwoorden  / 
 6. Rodney

  Al gedaan alleen na een half uur staat het er nog niet op. Maar is er wel afgehaald iemand dit ook al gehad

    /   Beantwoorden  / 
 7. Boos

  Ik wou Black Ops II Uprising kopen voor 6,99 maar ik kan geen 6,99 aan mijn portemonnee toevoegen. En als ik het gewoon in mijn winkelwagen doe kan ik niet via iDeal betalen

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ja JA ja

  Ik heb playstation plus betaalt voor 1 jaar met ideal maar heb het nog niet binnen ben al een dag verder is dat om dat het weekend is?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.