Op avontuur met een onzichtbare hoofdrolspeler in PS3-spel Rain


Kun je een computerspel maken waarin de hoofdrolspeler onzichtbaar is? Het klinkt als een onmogelijke opgave (hoe zien spelers dan wat ze doen?) maar dat is precies wat Sony’s Japan Studio gaat proberen met het downloadbare PlayStation 3-spel Rain. Die titel is gekozen omdat een regenbui een van de weinige omstandigheden is waarin de hoofdrolspeler een soort van zichtbaar wordt; je ziet een schimmig silhouet door het water dat op hem valt. Slim, maar in alle overdekte locaties zullen spelers dus andere trucjes moeten verzinnen. Door een plas lopen bijvoorbeeld, zodat je daarna natte voetafdrukken achterlaat. Of expres tegen tafels stoten zodat je aan het vallende servies kunt zien waar je bent.

De voorbeelden in deze trailer zien er allemaal erg creatief uit. Nu maar hopen dat de makers dit niveau gedurende het hele spel vol kunnen houden. Het verhaal van Rain is even simpel als intrigerend: een jongen wordt ‘s nachts wakker en ziet buiten het silhouet van een onzichtbaar meisje door de regen lopen. Als hij haar achterna gaat wordt de jongen zelf ook onzichtbaar. (En het lijkt erop dat ze niet alleen zijn – ik zie tijdens de regenbuien ook silhouetten van enge monsters door de stad lopen). Een releasedatum is nog niet bekend, maar dit lijkt me duidelijk een spel om in de gaten te houden.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer van PS3-spel Rain
Lees ook:Nieuwe trailer Rain – spel over 2 onzichtbare kinderen
Lees ook:Puzzelen met kleuren in indiegame Hue
Lees ook:Sfeervolle Xbone-platformer Ori & the Blind Forest
Lees ook:Zie 2D zombiespel Deadlight in actie

5 reacties op “Op avontuur met een onzichtbare hoofdrolspeler in PS3-spel Rain

 1. Kikujiro

  Sony maakt wel optimaal gebruik van de afwezigheid van Nintendo en Microsoft. Sterke show en goed om te zien dat Europa weer eens niet het ondergeschoven kindje is.

    /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Had ik al gelezen. Wel jammer, maar ja… niets aan te doen. Misschien dat Ubisoft een aantal speelbare Wii U’s heeft staan? Kon er zo snel niets over vinden.

      /   Beantwoorden  / 
 2. dOOm

  precies, gewoon nieuwe titels blijven uitbrengen en zo de first party titels naar een nog hoger niveau tillen. zelf veel games uitbrengen en niet alleen leunen op third party games en excl tijdelijke dlc.
  rain, beyond two souls, de poppetier, the last of us, zijn voor mij al plichtkoop.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Prachtig, vooral met die muziek van Debussy erbij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.