Wizorb combineert Arkanoid met de graphics van een 16-bit RPG


Nieuwe trailer van Wizorb. Dit spel is al langer verkrijgbaar voor Xbox 360 (als Xbox Live Indie Game) en voor pc/Mac, maar deze week verschijnt het ook als PS Mini. Daarmee is het dus in één klap speelbaar op PlayStation 3, PSP en op de Vita. Persoonlijk ben ik vooral blij met die laatste twee; dit soort spelletjes komen toch het beste tot hun recht op een handheld.

Wizorb is een Arkanoid/Breakout-kloon met RPG-elementen. Je gebruikt dus nog steeds een magische knikker om blokjes kapot te stuiteren, maar ondertussen verzamel je ook voorwerpen, los je eenvoudige puzzels op en vecht je aan het einde van iedere wereld tegen een grote eindbaas. Om heel eerlijk te zijn betwijfel ik of Wizorb de diepgang heeft van een echte RPG, maar een goed uitgevoerde Arkanoid-kloon met de graphics van A Link To The Past is natuurlijk ook niet verkeerd. De speciale aanvallen in de trailer zien er bovendien behoorlijk creatief uit. Let bijvoorbeeld op de magische feeënvleugels waarmee je de knikker ook tijdens het stuiteren kunt bijsturen. Dat zal goed van pas komen bij dat vervelende laatstje blokje! (Altijd mijn minst favoriete moment bij een traditionele Breakout-kloon).

Wizorb staat vanaf woensdag in de PlayStation Store voor €2,99.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Het eerste spelletje voor Sony’s RayModeler 3D
Lees ook:Q-Games’ DSiWare-titel Reflect Missile in beweging
Lees ook:Zelda Rap geparodieerd in nieuwe trailer Dot Game Heroes
Lees ook:Ghostbusters 3 op PS2 en Wii met een Pixar-uiterlijk
Lees ook:NightSky op 21 februari naar de Europese eShop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.