Nieuwe muziek van Beck in platformspel Sound Shapes (Vita/PS3)


Wow, muzikant Beck heeft drie exclusieve liedjes geschreven voor Sony’s muzikale platformspel Sound Shapes. Luisteren kids daar tegenwoordig nog steeds naar? Ik zou het niet weten, maar voor iedereen die Beck heeft meegemaakt in de periode waarin hij de hipste mens op aarde was (zo rond Odelay denk ik?) is dit best bijzonder nieuws. Een oud hitje laten gebruiken in Grand Theft Auto is één ding, maar nieuwe muziek leveren voor een abstracte indiegame is natuurlijk veel stoerder.

Om de muziek zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen heeft Sony twee grafische ontwerpers ingehuurd. Zij veranderden Beck’s liedjes in speelbare videoclips. In het onderstaande filmpje zie je een een paar fragmenten van het level “Cities” dat inderdaad mooi inhaakt op de muziek. Let qua toffe details bijvoorbeeld op de platformpjes die precies kantelen als Beck zingt: “turn a little”. Erg leuk gedaan. De andere twee liedjes heten Touch the People en Spiral Staircase. Ik stel me voor dat daar ook toepasselijke graphics voor zijn gecreëerd.

Sound Shapes verschijnt volgende maand voor de PlayStation Vita en ook voor de PlayStation 3.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Bekijk/beluister Beck’s complete Sound Shapes-level
Lees ook:Luister naar een nieuwe trailer van Sound Shapes op de Vita
Lees ook:Een gameplayfilmpje van muzikale platformgame Sound Shapes
Lees ook:Indiegame Symphony verandert je muziekcollectie in een shoot’em up
Lees ook:Rock Band en Guitar Hero vechten om Beatles songs

Eén reactie op “Nieuwe muziek van Beck in platformspel Sound Shapes (Vita/PS3)

  1. G.Mark

    Beck! Tof zeg!

    Wist niet dat hij zo hip is geweest! luister er best vaak naar :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.