Nieuwe trailer van Sony’s experimentele avonturenspel Datura


Nieuwe trailer van Datura. Sony maakte vandaag bekend dat dit mysterieuze spel in Europa verkrijgbaar is vanaf 9 mei. Over anderhalve week dus. En in tegenstelling tot Plastic’s vorige project Linger in Shadows (een onsamenhangende verzameling van losse scenes) bevat Datura zowaar een verhaallijn en een paar puzzels. Regisseur Michal Staniszewski omschrijft het spel op PlayStation Blog als een kruising tussen een old-school avonturenspel en een moderne interactieve ervaring. Hij raadt spelers aan om Datura in één onafgebroken sessie uit te spelen omdat de “film like narrative” op die manier het beste tot zijn recht komt.

De meest opvallende eigenschap van Datura is nog steeds dat spelers rechtstreekse controle hebben over een realistische hand. Gebruik hem om voorwerpen op te rapen, schakelaars over te halen of om breekbare bloemen voorzichtig te strelen. Niet door op een knop te drukken, maar door daadwerkelijk die beweging te maken met een Move-controller. (Al is er gelukkig ook een optie om het spel te besturen met een DualShock 3). Het is even wennen dat die hand los voor de camera zweeft, maar dankzij de levensechte animaties is dat minder storend dan je zou denken. De screenshot hierboven ziet er gek uit, maar in de trailer lijkt het gewoon alsof je zelf achter dat stuur zit.


[g.forum]

Lees ook:Bestuur een zwevende hand in Datura voor de PlayStation 3
Lees ook:Het nieuwe project van de makers van Linger in Shadows
Lees ook:Een ontdekkingsspel waarin je schilderijen maakt
Lees ook:Final Fantasy III filmpjes
Lees ook:Shin Chan Party Game screenshots

Eén reactie op “Nieuwe trailer van Sony’s experimentele avonturenspel Datura

  1. otherotter

    heel vet, ga het zeker kopen. ik vond linger in shadows ook al erg tof hoewel die wel erg weinig vrijheid gaf.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.