Kijk dit: nieuwe trailer van PS3 indiegame Papo & Yo


Attentie PlayStation 3-bezitters: nu Journey op het punt staat om uitgebracht te worden (morgen!) is Papo & Yo de volgende eigenwijze en kunstzinnige indiegame op jullie verlanglijstje. Ik heb daar al eerder over geschreven, maar ik weet niet of ik toen voldoende duidelijk maakte hoe bijzonder Papo & Yo eruitziet. Bij deze verplicht ik alle games.blog-bezoekers dan ook om de onderstaande trailer te bekijken. Het is ontroerend hoe fantasie en werkelijkheid in dit spel door elkaar heen lopen. In werkelijkheid zien we waarschijnlijk een jongetje buiten spelen met wat stoepkrijt, maar in zijn fantasie komen alle tekeningen tot leven, gebruikt hij zijn speelgoedrobot als jetpack en verplaatst hij complete huizen door een kartonnen doos op te tillen. Het zijn precies de spelletjes die ik vroeger ook speelde (voordat ik van mijn ouders een NES kreeg), maar dan in een Braziliaanse sloppenwijk.

En dan komt het belangrijkste spelelement in deze trailer nog niet eens aan bod: het grote vriendelijke monster. De “Papo” uit de titel is een nijlpaardachtig beest waarmee je op avontuur gaat. Papo is meestal je beste vriend, behalve als hij per ongeluk een giftige kikker eet. Dan verandert hij in een gevaarlijk monster waarvoor je maar beter kunt schuilen. (De maker van het spel vertelde op het PlayStation.Blog dat Papo symbool staat voor zijn vader, met wie ongeveer hetzelfde gebeurde als hij te veel had gedronken). Papo & Yo wordt gefinancierd door Sony en verschijnt dus exclusief voor de PlayStation 3.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nog één trailer voordat Papo & Yo volgende week uitkomt
Lees ook:Kijk dit: een bijzondere vriendschap in PSN-indiegame Papo and Yo
Lees ook:Meer beeld van Sony’s artistieke avonturenspel Papo & Yo
Lees ook:Monster Hunter World komt naar pc, PS4, en Xbox One
Lees ook:Project Monster, nieuw spel van het Henry Hatsworth-team

2 reacties op “Kijk dit: nieuwe trailer van PS3 indiegame Papo & Yo

 1. simon

  erg vet! het verhaal was al goed en nu lijkt de gameplay ook nog eens erg vet te worden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  De eerste previews zijn ook behoorlijk positief:
  .
  Ars Technica
  .
  IGN
  .
  “And Caballero said he’s excited to be using that freedom to introduce a game with the kind of message you don’t often see in the medium. “The only thing you learn with Mario is ‘If I work really hard, I’m going to get it in the end,’” he said. “That’s all you get. Sometimes it’s not about how hard you work at it. Sometimes there are things you can’t fix.”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.