Levende graffiti in PSN-spel Sideway: New York


Sideway: New York is een nieuw platformspel voor PlayStation Network. Het verhaal is niet bijster interessant (graffitikunstenaar verandert op een kwade dag zelf in een graffiti-tekening), maar de uitwerking des te origineler. Waar het op neerkomt is dat je een 2D platformspel speelt op de driedimensionale gebouwen van New York City. De graffitiwereld is om de echte wereld heen gevouwen. Dat zorgt in de trailer al meteen voor prettig verwarrende situaties. Bijvoorbeeld als levels ‘om het hoekje’ gaan of als de hoofdrolspeler een houten kist omlaag duwt die in de echte wereld dan ook echt van het dak valt. Het is een origineel idee en ik ben blij dat Sony het heeft opgepikt. Ik kan me zo’n platformspel ook voorstellen als een matig uitgewerkte indiegame voor op de pc, maar met al dat PlayStation-geld moet ontwikkelaar Playbrains van deze graffitiwereld echt iets eh… phats kunnen maken. Sideway: New York verschijnt later deze zomer exclusief voor de PlayStation 3.

[g.forum]

Lees ook:Meer beeld van 2D/3D platformspel Sideway: New York
Lees ook:Online spelletje: Silversphere
Lees ook:Sony lanceert ‘Only On PSN’-campagne vol coole exclusieve spellen… in Amerika
Lees ook:Kijk dit: indiegame Snapshot in actie op de PlayStation Vita
Lees ook:Kijk dit: blokkendoos bestuurt virtuele wereld in Koski

0 reacties op “Levende graffiti in PSN-spel Sideway: New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.