LittleBigMarioLand


Wat hebben we hier? Super Mario Land op één of andere vreemde Game Boy-hack? Het is nog veel gekker. Dit is een remake van Super Mario Land in LittleBigPlanet 2. Het gaat allemaal wat langzamer en onnauwkeuriger dan het echte Game Boy-spel, maar de graphics en het achtergronddeuntje zijn griezelig goed gelukt. Ik heb LittleBigPlanet 2 uiteindelijk niet gekocht, maar de mogelijkheden zijn blijkbaar uitgebreider dan ik dacht. In het eerste spel zou je dit beslist niet voor elkaar krijgen. Sackboy verdwijnt volledig uit beeld en het hele spel wordt drie minuten lang een Game Boy-emulator. Wonderbaarlijk. Als je goed kijkt zie je zelfs hoe de knoppen worden ingedrukt terwijl Mario beweegt.

(Geweldig idee trouwens: een miniatuur handheld voor originele Game Boy-spellen met een verlicht scherm. Ik zou hem meteen kopen).


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Super Mario Land 2 nu ook speelbaar in kleur
Lees ook:Fans bouwen onofficieel vervolg op Super Mario 64
Lees ook:LittleBigPlanet komt over twee weken
Lees ook:3DS krijgt Virtual Handheld voor Game Boy-spelletjes
Lees ook:Alle Mario’s die Nintendo ooit heeft gemaakt

6 reacties op “LittleBigMarioLand

 1. Kikujiro

  (Geweldig idee trouwens: een miniatuur handheld voor originele Game Boy-spellen met een verlicht scherm. Ik zou hem meteen kopen).
  .
  Nou ja, de Game Boy Micro, is toch een soort van miniatuur handheld met een verlicht scherm? Speelt dan wel geen originele Game Boy spellen, maar wel Advance spellen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Je kunt er zelfs Game Boy spellen op spelen lees ik nu op Wikipedia.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Huh? Op welke versie van Wikipedia heb jij gekeken? Bij mij staat er: “It is unable to play original Game Boy and Game Boy Color games.” Anders had ik er allang één gekocht. ;) Het laatste model dat nog originele Game Boy-games afspeelde was volgens mij de GBA SP. Met een verlicht scherm, maar niet echt miniatuur. Bovendien vind ik het jammer dat de cartridge er dan zo ver uitsteekt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

     ‘t Was nog vroeg. Zag het woordje ‘not’ niet. Gezien de grootte van de cartridge, zal een dergelijk apparaatje eigenlijk nooit echt héél klein zijn dan.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Erik

      Nou ja, het scherm moet wel zichtbaar blijven natuurlijk. ;) Een handheld die ongeveer even hoog is als zo’n cartridge zou ik nog net acceptabel vinden.

        /  
 2. LC

  Ik had vorig jaar een microgekocht met een bespottelijk goedkope flashcard van 5 euro bij dealextreme, zodat ik gba en GB games on the go kan spelen. Is het zeker waard, alleen de downside is that the flashcard mario tennis, super circuit en golden sun niet aankan..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.