Amanita Design (Machinarium) kondigt een nieuw spel aan


Screenshots van Amanita Design’s nieuwe spel Botanicula. De ontwikkelaar achter het tekstloze point and click adventure Machinarium kondigde vandaag vier dingen aan:

 • Het eerste en waarschijnlijk het minst interessante nieuwtje is Osada, een “interactieve videoclip” die over een paar weken wordt gelanceerd op Amanita’s site. De eerste berichten spreken over een Monty Pythonesque wild west-filmpje waarin kijkers zelf muziek maken door op voorwerpen te klikken. Klinkt alsof het niet meer wordt dan een tussendoortje, maar we zullen zien hoe het uitpakt.
 • Botanicula wordt Amanita’s eerste échte nieuwe spel sinds Machinarium. Een uitgebreide point and click adventure over vijf paddestoelen die samen een reusachtige boom verkennen. Hoofdontwerper Jakub Dvorský: “It’s a simple story with a lot of exploration and a long journey.” De priegelige tekenstijl in deze eerste screenshots is in ieder geval weer prachtig.
 • Tegelijkertijd werkt Amanita ook aan een derde deel van hun populaire Samorost-serie. De eerste twee delen (hier en hier) waren korte flash-spelletjes, maar Samorost 3 klinkt ambitieuzer. Volgens Rock Paper Shotgun: “They want it to be set in the same kind of world, only much bigger, so that the story can be fleshed out.” Goed nieuws!
 • En over goed nieuws gesproken: er verschijnt nog dit jaar PlayStation 3-versie van Machinarium. Daarnaast werkt Amanita ook aan een versie voor een niet nader genoemde tablet computer (niet de iPad!) terwijl ontwikkelaar XGen Studios nog steeds bezig is met de al eerder aangekondigde WiiWare-versie. Eind 2011 is Machinarium dus te koop op vrijwel ieder denkbaar platform. Hoera!

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Amanita Design’s nieuwe spel Botanicula
Lees ook:Eerste trailer Amanita Design’s Chuchel
Lees ook:Nieuwe trailer Samorost 3
Lees ook:Machinarium komt naar WiiWare
Lees ook:Kijk dit: fraaie screenshots van point and click adventure Botanicula

3 reacties op “Amanita Design (Machinarium) kondigt een nieuw spel aan

 1. Gulzt

  Gaaf! Machinarium is de beste point and click game die ik gespeeld heb, ik kijk absoluut uit naar een nieuwe game van deze makers in dit genre!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Komt ook uit op de PS3.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    @ mezelf: Oh ja joh? Goh! Vandaar dat Erik dat ook in het artikeltje hierboven heeft gezet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.