Bekijk de nieuwste trailer van Explodemon


Nieuwe trailer voor Explodemon. Deze PSN-titel gebruikt precies hetzelfde spelmechanisme als Twisted Pixel’s Splosion Man (een hoofdrolspeler die op commando kan ontploffen) en dat is meteen de reden dat ik me erop verheug. Splosion Man heb ik nooit kunnen spelen omdat die alleen verscheen op Xbox Live Arcade, maar Explodemon lijkt het ideale alternatief voor PlayStation-bezitters.

Verschillen zijn er natuurlijk ook. Splosion Man was een puur platformspel dat voornamelijk draaide om het bereiken van de uitgang via krankzinnige vijf- en zesdubbele sprongen. Daarmee vergeleken lijkt Explodemon meer een all-round actiespel met vijanden en andere obstakels. Eerlijk gezegd sprak Splosion Man mij meer aan, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat Explodemon niet ook heel erg tof kan worden. Ik blijf me er onverminderd op verheugen. Het spel werd onlangs voor de zoveelste keer uitgesteld, maar moet nu echt gaan uitkomen in januari 2011.

Grappig weetje: naast Explodemon heeft Curve Studios deze maand ook het WiiWare-spel Fluidity gelanceerd (vanaf 24 december in Europa). Niet slecht voor een ontwikkelaar die ooit begon met het programmeren van suffe licentiespellen en eindeloze vervolgen op Sony’s quiz-serie Buzz.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer 2,5D platformspel Explodemon
Lees ook:Explodemon prototype video’s: ge├»nspireerd door Bangai-O, niet door Mega Man
Lees ook:Gametrailers bespreekt ‘Splosion Man
Lees ook:Splosion Man trailer (XBLA)
Lees ook:Capcom’s nieuwe iPhone-spelletje lijkt verdacht veel op ‘Splosion Man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.