Final Fantasy VII in de PlayStation Store


De beste game allertijden, of een overschat spelletje dat zijn reputatie vooral dankt aan het feit dat het voor veel gamers hun eerst Japanse RPG was? De meningen over Final Fantasy VII lopen sterk uiteen (hoewel de kans dat je hem tof vindt veel groter is als je eerste kennismaking plaatsvond rond 1997 – voor nieuwkomers heeft FFVII de tand des tijds toch niet zo heel erg goed doorstaan).

Op veler verzoek heeft Sony Square-Enix’s beroemdste spel eindelijk toegevoegd aan de PlayStation Store. Voor €9,99 kun je een paar avonden herinneringen ophalen of, als je te jong en/of een voormalige Nintendo-fanboy bent, ontdekken of het spel zijn reputatie anno 2009 nog steeds waarmaakt.

[games.blog forum]

Lees ook:Square-Enix wil af van de friend codes
Lees ook:Square-Enix klassiekers in Japanse PlayStation Store
Lees ook:Final Fantasy XIII op z’n vroegst 2010 in Europa
Lees ook:Twee Final Fantasy XII: Revenant Wings trailers
Lees ook:Eerste screenshots Dragon Quest V remake

8 reacties op “Final Fantasy VII in de PlayStation Store

 1. Gulzt

  Ik speelde Final Fantasy IV ook pas voor het eerst rond 1997. Desondanks vond ik dat een meesterlijk spel dat ik 3-4x heb uitgespeeld.

  FFVII maakte zo mogelijk nog veel meer indruk, zodra ik eternal sonata uit heb gespeeld ga ik hier gelijk mee aan de slag!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mithrandir

  Op de characters na is de game door gebruik van FMV en pre-rendered achtergronden best mooi hoor.. :)

  Overigens hebben Nintendo fanboys weinig met de game te maken..hij kwam uit op de Playstation, niet de SNES.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat bedoel ik ook. Voormalige Nintendo fanboys (die nu zijn overgestapt naar een PS3) kennen het spel nog niet omdat zij destijds een Nintendo64 onder de tv hadden. ;)
   .
   Nu ja, ik was in ieder geval niet erg onder de indruk toen ik het een paar maanden geleden uitprobeerde. Ik heb het een paar uur gespeeld in de hoop dat het zo’n RPG is die langzaam op gang komt, maar later kwam ik erachter dat veel mensen het begin van het spel juist zo spectaculair vinden. ;) Niet mijn game dus.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    *hehehe* Ik voel me nu plotseling heel erg aangesproken. Overslaan dus maar dit spel (hoe briljant het ook is).

      /   Beantwoorden  / 
   2. Mithrandir

    Dit is juist een game voor jou! Ik snap niet helemaal waarom men het begin zo spectaculair vind..het wordt later steeds leuker :D

      /   Beantwoorden  / 
 3. berend jan

  Lekker in 1997 laten dat spel…
  .
  Ik weet dat ik me niet echt populair maak met deze uitspraak maar ik vind FFVII toen best leuk op mijn PC zelfs 2 van de 3 cd’s uitgespeeld maar het gaat maar door en het gaat maar door. Zwaar overtrokken spel in mijn ogen maarja ik ben meer een arcade spellen man dus ach, alles wat langer dan 5 minuten duurt trekt mijn aandacht niet echt :)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kars

  In het begin moet je er zeker inkomen, doordat er inderdaad niet veel snelheid in het spel zit. Maar het verhaal pakt je zo dat het op een gegeven moment niks meer uitmaakt dat het allemaal wat langzaam werkt.
  Ik vind het nog altijd het beste spel allertijden.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ronald

  Dit is duidelijk geen games blog.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.